Restaurant BROR – charmerende og kæk bistro

4 mar

Besøgt Juli 2013

BROR - Skt. Peders Stræde 24A

Der er nogle restauranter, der skal besøges uden kamera. BROR er en af de restauranter – du skal blot læne dig tilbage og nyde det. Sidder man nedenunder, som vi gjorde, er der lavt til loftet og der er fyldt til grænsen med træstole og små borde. Vi vidste ikke at pladsen ville være så trang, så medbragt var selvfølgelig et styks spejlreflekskamera, som var svært at finde plads til. Det kom vi os dog over for i virkeligheden gav den fyldte kælder også BROR’s unikke hjemmelige stemning.

Velkommen til Restaurant BROR

Restaurant BROR er ejet og drevet af Victor Wågman og Samuel Nutter, der i løbet af de sidste mange år, både sammen og hver for sig, har arbejdet på michelin-restauranter over hele verden. Senest på Noma hvor de begge agerede souschef, indtil de besluttede sig for at åbne BROR sammen. Restauranten åbnede for et års tid siden og er en form for low-key nordisk bistro, der tager udgangspunkt i nordeuropæiske råvarer og årstidernes skiften.

Der er ikke noget prætentiøst over BROR. Indretningen er rustik, servicen er en genbrugsblanding, maden er innovativ men stadig i øjenhøjde og vinen naturlig.

Gaëlle Berriau - Flon Flon 2011

Sammen med et glas naturlige bobler fra Gaëlle Berriau indledte vi aftenen med friske ærter, friterede tyretestikler, glaseret nakke af and og kind af havkat serveret i eget hoved. Fire meget forskellige snacks der alle var sprængfyldt af velsmag dog på nogen punkter en smule grænseoverskridende. En sublim kickstarter til den uhøjtidelige stemning. Det var samtidig også her jeg begyndte at svede over den manglende plads til mit kamera – der skete simpelthen for meget på det lille bord.

Ærter og verbena

Friterede tyretestikler og tatar sauce

Nakke af and og kyllingeskind

Kind af havkat og sprødt brød

Aftenens egentlige menu startede med en delikat servering af multe tilberedt som ceviche i graneddike og serveret med grillede agurker og en tilhørende sauce lavet på skallerne af brændt agurk og pyntet med tallerkensmækkere. Det var en lækker, nuanceret og utrolig spændende komposition. Den brændte note fra agurkesaucen formåede virkelig af samle retten.

Som ledsager til multen fik vi en lækker hvidvin fra Remi Poujol lavet på Ugni Blanc og Chardonnay. En dejlig syrerig vin der gik rigtig godt med de lidt urtede nuancer i agurken og tallerkensmækkerne.

Multe, grillede agurker og gran

Remi Poujol, Le Temps Fait Tout Blanc 2011

Vi valgte at udvide den fastsatte fire-retters menu med to ekstra serveringer til deling. Her faldt valget på husets tatar med rabarber og rå makrel med løg og tang.

Tataren smagte udemærket. Frisk og ren i sin smag men desværre en smule for fersk. Ligeledes savnede jeg bedre balance mellem den syrlige rarbarer og kødet, der til tider måtte bøje sig for den meget dominerende frugtsyre i rabarberen.

Den rå makrel var anrettet med mundrette løgstykker og pyntet med tang. Ved servering blev der tilført en lun bouillon lavet svampe og kelp. Det var et flot og lækkert stykke frisk makrel, men retten i sin helhed imponerede desværre ikke os. Retten havde en ren og fyldig smag af hav, men overordnede manglede vi begge syre og sprødhed.

Oksekød og rabarber

Rå makrel, løg og tang

Tidligere på aftenen havde vi nydt kind af havkat, og i vores næste ret fik vi serveret resten af den lækre fisk. Denne gang var den blevet ristet i smør og serveret med stykker af bagt og syltet glaskål, en smørsauce med skovsyre og friske stængler af brøndkarse. Den fede sauce og fisken fik flot modspil fra de små stykker af syltede glaskål, og det skabte en elegant balance. En virkelig vellykket servering, hvor velsmag var det klare omdrejningspunkt.

Sammen med retten fik vi serveret et glas Chenin Blanc fra Loire, der, på trods af sin alder, stadig fremstod frisk og livlig i glasset. Duften var mineralsk og let oxideret med noter af æble og pære. Der var en flot balance mellem den livlige syre og den fede modne frugt – en flot ledsager til maden.

Havkat med bagt og syltet glaskål

Didier Chaffardon, Anjou Blanc 2007

Den samme velsmag fulgte os i aftenens hovedret. Her fik vi langtidstilberedt svinenakke serveret med spinat, blomkålsmos, grillede porrer, hyldeblomst kapers, fuglegræs og en sauce på ramsløg. En vidunderligt smagende servering, der på ingen måder manglede noget.

I glasset fik vi en blød og fyldig rødvin fra Ardèche, som ligger en anelse vest for Rhône. Efter sigende skulle vinmageren, Andrea Calek, være en tidligere vagabond, der forlod militæret i Tjekkiet og brugte sine dage på rundrejse i Europa, hvor han, efter at være stødt på naturvin fra Beaujolais, selv besluttede sig for at lave vin. I dag bor han i en trailer omringet af sine druer, og vi må sige han gør det godt.

Vinen var lavet på en blanding af Syrah, Grenache og Merlot, og i duften var den fyldig og frisk med masser af blåbær, sort peber og et tydeligt naturvinspræg. En dejlig let vin, der stadig havde de fornødne tanniner til at give vores gris et dejligt modspil.

Svinenakke, spinat og blomkål

Andrea Calek, Babiole 2011

Inden desserten delte vi en osteservering, der bestod af fire skiver komælksost fra Sverige. Osten blev serveret med sprøde fladbrød og en chutney lavet på æble, pære og sennepsfrø. Vi elsker begge ost, og denne var ingen undtagelse.

Til osten fik vi et glas Savagnin fra Jura. Et dejligt bekendtskab af en vin med masser af mineralitet og lette oxiderede noter af moden æble.

Svensk komælksost

Peggy Buronfosse, Rotalier ”Varron” 2010

Aftenen rundede vi af med en jordbærdessert – en lille servering bestående marinerede jordbær ledsaget af hyldeblomst is, hyldeblomstmarengs og saften fra friske jordbær. En enkel dessert, der på trods af en lidt blød marengs, rundede rigtig flot af.

Sammen med jordbærrene fik vi serveret et glas mousserende rosé fra Loire med det lidt fornøjelige navn – Pow Blop Wizz – lavet på Grolleau og Pineau d’Aunis. Vinen fremstod let og frisk med en skøn duft af røde bær og en underliggende note af gær. En spændende vin der gik dejligt sammen med desserten, men som også ville være et godt alternativ til en aperitif på en varm sommerdag.

Jordbær og hyldeblomst

Olivier Lemasson, Pow Blop Wizz

Der er ikke meget plads på Restaurant BROR, og komforten er bestemt ikke i den høje ende. Det er atmosfæren, maden og betjeningen til gengæld. Det er ægte bistro fra sin bedste side, og vi kan ikke anbefale stedet nok. Vi kommer uden tvivl igen, men næste gang bliver det uden kamera.

Tak for mad.

BROR
Skt. Peders Stræde 24A
1453 København K
Tlf.: +45 32 17 59 99

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply