Øristeriet: Bolivia og Balmaadi
12 feb
Så blev det igen tid til lidt ny kaffe fra Øristeriet. Jeg har gennem de sidste 10 måneder med stor glæde afprøvet forskellige lækre økologiske kaffer fra det lille kafferisteri i Rødovre.
Bolivia Angel Mamani, San Ignacio, Yungas
Kaffe fra Bolivia har ikke altid været af den gode kvalitet, som jeg smagte i denne kaffe fra Angel Mamani. Boliviansk kaffe har ry for at være en anelse bitter, men heldigvis går udviklingen i den rigtige retning.
Denne kaffe er dyrket i 1700 meters højde i San Ignacio i meget lerholdigt jord. Øristeriet har formået at riste denne kaffe således, at bønners personlighed kommer flot til udtryk.
I duften er kaffen dejlig mild med rustikke noter af bark og lakridsrod med en underliggende fyldig behagelig duft af mælkechokolade. I munden føles kaffen mild, elegant og cremet. En dejlig kaffe.
Balmaadi Estate, Nilgiris O’Valley, Indien
Balmaadi er Øristeriets seneste skud på stammen. Kaffen er dyrket i Indien og har gennem årene vundet mange priser. Senest i 2007 hvor denne kaffe vandt 1. pladsen for Indiens bedste økologiske arabica kaffe.
Kaffen dyrkes efter biodynamiske principper i 1500 meters højde på plantager, der er over 150 år gamle, og i starten af november er det høsttid for Balmaadi. De netop modne bær bliver håndplukket, naturligt fermenteret, vasket og efterfølgende soltørret.
Kaffen er meget delikat og klassisk med en god lang og fyldig chokoladesødme, der får modspil af en spændende blomsternoter og ristede nødder, som skaber en god balance i kaffen.
Tak for kaffe!
