Løgismose Vin indtager Restaurant ET

6 maj

Besøgt April 2013

Løgismose Vin er netop åbnet i Magasin i Aarhus og for at introducere aarhusianerne for deres vine, afholdte virksomheden en forårsmiddag på aarhusianske Restaurant ET, hvor de præsenterede udvalgte signaturvine.

Her på Gastropassion har vi ikke tidligere købt vin fra Løgismose, så arrangementet var en spændende måde at blive klogere på stilen og sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Per Bach fra Løgismose tager ordet…

Vi startede aftenen med Champagne fra Serge Mathieu – Brut Tradition Blanc De Noirs – ledsaget af saltede mandler, sprøde chips og en urtemayonnaise. Det var let drikkelige bobler med en god fyldig næse. I smagen var den frisk og velafbalanceret med sprøde noter af æble – en god start på hvad der skulle vise sig, at blive en dejlig onsdag aften.

Krabbe, citron, vagtelæg og asparges

Efter den fine indledning fortsatte vi med aftenens første servering: Krabbesalat serveret med crudite af grønne asparges, vagtelæg, rugbrødscroutoner, brøndkarse og en lækker citroncreme der balancerede flot mellem bitter, sur og sød.

Som ledsager til forretten fik vi serveret to vine, én østrigsk og én tysk. To velsmagende vine der hver især komplimenterede serveringen på deres egen måde.

Grüner Veltliner Gebling – Buchegger, 2012

I det første glas en helt frisk og meget ung Grüner Veltliner fra Walter Buchegger, der er blandt Østrigs bedste vinproducenter. Denne aften drak vi en årgang 2012, der var pivfrisk og kun været på flaske i 10 dage.

En meget lys vin med et let grønligt skær, der i næsen var domineret af pære, græs og mineralitet. Smagen var let krydret, ren og frisk. En dejlig velsmagende vin, men ikke exceptionel til prisen.

135,- hos Løgismose Vin

Riesling trocken – Wittmann, 2012

Vores anden vin var også en årgang 2012. Denne gang tysk økologisk Riesling fra familien Wittmann i Rheinhessen. En aromatisk og spændende vin hvor honningmelon, æble og mineralitet dominerede næsen. En frugtig, saftig og frisk vin og et godt køb.

158,- hos Løgismose Vin

Terinne af kalveskank, trøffelmayo, endive, agurk og kørvel

Vores anden servering bestod af sprød terinne af kalveskank serveret med trøffelmayo artiskokker, endive, agurk , ærteskud og kørvel. Det smagte forfærdeligt godt, og der var en fantastisk balance mellem den fede kalveskank og den tilhørende friske og let bitre ”salat”.

Chateau Haut Gay – AOC Bordeaux Supérieur, 2011

Ligeså faldt den tilhørende Bordeaux i god jord. Den gjorde sig smuk og elegant som ledsager til retten. Det var bare hyggeligt og behageligt.

Glasset var en årgang 2011 fra vinslottet Haut Gay blandet på 40% Merlot, 40% Cabernet Franc og 20% Cabernet Sauvignon. Vinen var præget af mere sol og frugt, end det du finder i en typisk Bordeaux, hvilket også er med til at gøre den drikkeklar allerede nu. Vinen blev serveret til den kolde side, hvilket klædte den. En dejlig harmonisk vin med blåbær og læder i næsen og virkelig meget vin for pengene.

89,- hos Løgismose Vin

Svinemørbrad, svinekæbe, selleri, gulerødder og krydderurter

Aftenens hovedret bød på svinemørbrad stegt i bacon fra Alsace ledsaget af braiseret svinekæbe, selleripure, gulerødder samt bredbladet persille, dild og kørvel. Smørmøre kæber og en veltilberedt mørbrad satte et flot punktum for aftenens salte retter. Det var en velvoksen hovedret, der smagte fortrinligt.

Som ledsager til hovedretten var vi igen præsenteret for to forskellige vine – begge italienske.

Valpolicella Superiore Ripasso "Acini Amen" - Corte Figaretto, 2011

I det første glas blev der skænket en Ripasso Valpolicella Valpantena fra huset Corte Figaretto. Ripasso dækker over fremstillingsmetoden og er lillebroderen til Amarone. Ripasso-vinen får nemlig lov at undergå endnu en gæring på kvaset (drueskind og kerner) fra den færdiggærede Amarone, og det er med til at give vinen mere farve og fylde.

Vores vin denne aften var velsmagende og gik dejligt til hovedretten. Vinen var mørk i farven og havde et let violet skær. I næsen var der kirsebær og blommer, mens den i smagen stadig var frisk og forholdsvis høj på garvesyren. En fin vin til prisen.

125,- hos Løgismose Vin

Noi Colli di Rimini - San Patrignano, 2008

I vores andet glas fik vi skænket endnu en italiensk sag. Denne fra Emilia Romagna, der ligger en anelse mere sydligt end Valpolicella. Huset der producerer denne vin – San Patrignano – er mere end en vingård. Det er et sted, hvor folk der har et misbrug, kan få deres liv på rette spor. Siden 1978 har mere end 20.000 misbrugere viet fire år af deres liv til fællesskabet.

Vinen i glasset – Noi – var lavet på 60% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot. Fyldig og solmoden i næsen med noter af kirsebær, solbær og lette noter vanilje fra fadlagring. Den er høj på garvesyren, men virkede dog desværre en smule usammenhængende og alkoholdomineret.

145,- hos Løgismose Vin

Pausevin: María - Alonso del Yerro, Ribera Del Duero 2010

Ovenpå hovedretten fulgte en kort pause med dertilhørende pausevin – et koncept vi selv er blevet noget glade for at praktisere.

Alonso del Yerro fra Ribera del Duero er et forholdsvist nyt hus, der blev etableret tilbage i 2002. Vinen, vi fik skænket, var ”María”, hvilket er husets topvin, og som har lagret på nye franske fade i 15 måneder.

En intens vin med en harmonisk næse, der domineres sorte frugter og et elegant strejf af fad. I munden var den silkeblød, kølig og mineralsk med undertoner af urter og en stram garvesyre. Vinen er dog stadig alt for ung, og har umiddelbart potentiale til at lagre 10 år endnu. En velsmagende vin, som jeg gerne ville smage igen om nogle år eller fem.

475,- hos Løgismose Vin

Rabarber, hvid chokolade, karamel, hasselnødder og mynte

Aftenen blev afsluttet med en kompot på forårets rabarber, der var ledsaget af hvidchokoladeis, iscreme, hasselnøddecrumble og små fine marengstoppe. Klassisk, sikkert og elegant.

Serveringen var fint ledsaget af en sød Chenin blanc – Le Plan de Jean – fra huset Aubuisières i Vouvray, Loire. Vinen var i fin balance og med noter af sød honning, frisk æble og mineralske undertoner. En dejlig vin der også ville kunne gå fint til foie gras eller ost. Fin til prisen.

158,- hos Løgismose Vin

Vouvray Moelleux Plan de Jean - Domaine Des Aubuisières, 2011

Arrangementet var en dejlig måde at blive introduceret til Aarhus’ nye vinhandel. Sammen med skønne retter fra Restaurant Et’s køkken blev vi ledt fint igennem en række forskellige signaturvinene – hver især gode vine og vi faldt da også over et par flasker, som vi nok stikker ned og henter et par stykker af i Magasin, nu hvor Løgismose ligger lige rundt om hjørnet.

Vi takker Løgismose for invitationen.

Løgismose Vin A/S
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf.: +45 33 32 93 32

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply