Frenchie: En franskmand vender hjem

24 apr

Besøgt Marts 2013

Gregory Marchand åbnede i sommeren 2009 dørene til sin restaurant, Frenchie, i en lille gyde midt i Paris. Marchand havde forinden arbejdet i London på Jamie Olivers restaurant, Fifteen, og her fik han øgenavnet ’Le Frenchie’. Han tog navnet med sig hjem og ikke længe efter åbningen var Frenchie en af de mest hypede steder i Paris.

Frenchie, 5-6 Rue du Nil, 75002 Paris

Vi havde læst flere steder på nettet, at det var et af de sværeste steder at få bord i Paris, så vi ringede til restauranten i god tid – halvanden måned inden vores planlagte tur til byernes by. Heldet var tydeligvis med os – og vi fik bord til deres anden seating en onsdag aften klokken 21:30.

Vores reservation var sen, så vi nåede lige et par glas på en vinbar inden aftens begivenhed. Efter en god time på vinbaren Septime Cave satte vi kurs mod Frenchie, hoppede af metroen ved stoppet Bonne Nouvelle og fortsatte turen til fods ind gennem Paris’ små gyder og snævre passager.

Frenchie Restaurant

Ved ankomsten blev vi placeret i et godt hjørne – der var hyggeligt, belysningen dæmpet og vi følte, det var en anelse mere privat end de andre borde i restauranten.

Bordene var små, men nydeligt dækket.

Frenchie kører en mere eller mindre fast menu, der skifter fra uge til uge, alt efter hvad der er i sæson. Maden har rod i det franske men har et internationalt twist. Menuen lader dig vælge mellem to forskellige forretter, to hovedretter og to desserter eller ost. Derudover kan du tilkøbe husets foie gras som appetizer.

Menuen…

Selvom menuen var simpel, havde vi utroligt svært ved at vælge. Vi spurgte vores tjener til råds, og hun svarede, at de fleste par vælger én af hver og deler. Desværre virkede tjeneren noget kort for hovedet og faktisk en anelse snobbet (og tænk engang – den eneste snerpede tjener, vi mødte i Paris, var canadier!). Vi fulgte dog alligevel hendes anbefaling – og ja selvfølgelig tilkøbte vi foie gras.

Appetizeren var en perfekt foie gras torchon (minder til forveksling om terrine), cremet og lækker i konsistensen og veltilsmagt. Foie grasen blev serveret med syltet pære og citroncreme. Fantastisk.

Foie gras torchon, pear, citrus

Som ledsager til aftenens menu valgte vi en hvidvin med lidt alder – en 2005 Bourgogne Blanc fra Domaine Leflaive. Anne-Claude Leflaive laver eminent god vin og er blandt mange anset som en af Bourgognes, måske endda verdens, mest fornemme hvidvinsproducenter. Undertegnede er i hvert fald helt vild med stilen, der har en hel karakteristisk ristet note og en flot balance mellem fad og mineralitet.

2005 er en eminent årgang for Bourgogne, og vinene karakteriseres som fyldige og flæskede med en moden frugt og en god saftig syre. Vi så, med andre ord, meget frem til at smage, hvordan denne vin havde udviklet sig.

2005 Bourgogne Blanc, Domaine Leflaive

Farven var flot gylden, måske til den mørke side. Restaurantens lave belysning gjorde det en smule svært at vurdere. Kompleks og fyldig i næsen, med en næsten champagneagtig intens duft – ristet og mineralsk. Vinen var fedmefuld, let krydret, og der var masser af frugt. På trods af sin alder holdt vinen en fin syre. En flot og velsmagende vin, som jeg dog ikke ville lagre alt for mange år endnu.

Crab, avocado, mandarin

Slow-poached egg, mushrooms, sorrel

Forretten denne aften var for Ninas vedkommende en elegant anrettet rulle af tyndskåret avocado fyldt med krabbekød serveret med små klatter af mandarincreme og drysset med karse og rogn. Retten var præcis lige så lækker, som den lød på kortet.

På min side af bordet var det knap så vellykket. Her stod den på pocheret æg serveret i svampebouillon med svampe og skovsyre. Serveringen blev noget suppeagtig og manglede tekstur. I det lange løb blev det en anelse kvalmt. Jeg har tidligere fået en lignende servering på Malling & Schmidt, dengang de holdt til på Jægergårdsgade, hvor kombinationen af råvarerne fungerede ganske fortræffeligt. Det var dog desværre ikke tilfældet her.

Banka trout, carrot, sesame, kumquat

Free range chicken, turnip, pomelos, cimi di rape

Til hovedret valgte Nina ørred og jeg fik kylling. Ørreden, der var saftig og mør, blev serveret sammen med frisk spinat samt en variation af gulerod – rå, sauteret og som puré. En feminin og flot servering.

Ligesom den foregående ret med svampe og æg, henvendte kyllingen sig mere til manden. På tallerkenen var to gode stykker veltillavet kylling – saftig og med masser af god smag – anrettet med grønkål, majroer og pomelo samt en lækker mousse lavet på kyllingelever. Behageligt og ligetil.

Det var to vellykkede hovedretter der begge smagte dejligt.

Rum baba, tapioca pearls, coconut

Ved aftenens sidste ret valgte Nina at prøve kræfter med en Rum baba, der er en slags kage der primært er lavet på gær, mel, æg, sukker og rom. Kagen var anrettet med tapioca perler og kokosis og ved servering fik den et ordentligt skud mørk rom. Nina udbrød at nu gik der altså ”fallos i den” –  og jeg må da også indrømme at den aflange forstørrede æbleskiveagtige sag fra visse vinkler så lidt spøjs ud. Derimod smagte kagen dejligt og smagssammensætningen i retten var god. Rommen blev dog lige rigeligt dominerende og overdøvede smagen fra de andre komponenter.

For mit vedkommende stod den på et lille udvalg af oste fra De Britiske Øer. Ostene – Cheddar, Ardrahan og Stichelton – blev serveret med honning fra Alperne, Amarena-kirsebær og en chutney lavet af tomat, figen og æble. Ostene smagte dejligt og havde hver deres særlige karakteristika og blev fint ledsaget af det forskellige tilbehør.

Selection of aged British Isle cheeses from Neal’s Yard Dairy

Frenchie var en lidt blandet oplevelse. Der var nogle retter der sad lige i skabet, som eksempelvis vores foie gras og Ninas forret med krabbe. Så var der andre retter der ikke helt fungerede, som eksempelvis min forret med svampe og pocheret æg samt Ninas dessert.

Måske var det vores forventninger til stedet der var skruet en anelse op på grund af hypen, og måske havde indtrykket været et andet havde vi haft en anden tjener.

Vi hyggede os dog alligevel i hinandens selskab, og vi nød i allerhøjeste grad, den altid velsmagende Leflaive.

Restaurant Frenchie
5-6, rue du Nil
75002 Paris
Tlf.: +33 1 40 39 96 19

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply