Øristeriet: Mit nye kaffeabonnement

19 apr

For en uges tid siden dumpede der kaffe ind af døren fra Øristeriet. Det er en del af mit nye kaffeabonnement, som jeg har fået lov at afprøve. Et ganske fantastisk koncept synes jeg.

www.øristeriet.dk

Øristeriet er et lille kafferisteri med en back-to-basic’s holdning til kaffe. Her rister man kaffen efter ”slowroast” metoden i en gammeldags manuel trommel kafferister. Det er ægte håndværk, der er med til at give kaffen personlighed og optimal kvalitet. Og herfra undskylder jeg altså, hvis dette indlæg bliver en smule kaffenørdet.

Det fantastiske ved et kaffeabonnement, er muligheden for at udvide sin kaffehorisont ved at smage en masse ny kaffe, for der findes et hav af forskellig kaffe –  og hvorfor så drikke den samme kaffe hver dag?

Månedens kaffe

Tanzania Machare Estate, Kilimanjaro

Jeg er meget enig i kafferisterens egen beskrivelse af kaffen. Det er en fyldig og elegant kaffe, der har en flot balance mellem sødme og en let frugtighed. Duften er præget af jordlige noter, og den har en lav bitterhed. Kaffen føles silkeblød i munden.

Kaffen egner sig godt til V60 og Aeropress. Jeg har leget med formalingsgraden af kaffen, og jeg synes, det bedste resultat fås ved at kværne en anelse grovere end filter og så bruge 60-62 gram kaffe pr. liter vand. Hvis du vil fremhæve de frugtige noter i kaffen så kværn den lidt grovere. Synes du derimod, den mangler lidt fylde og sødme, så kværner du bare lidt finere.

Espresso Puro, økologisk

Blandingen på denne espressokaffe er 100% arabicabønner. En fyldig espresso med et strejf af kanel og en god balance mellem sødme og fylde. Det karakteristiske ved denne espresso er den krydrede syre, der får den til at virke lidt vinagtig. En spændende espresso.

Jeg foretrækker denne espresso rent. Skal jeg bruge den i mælkedrikke, doserer jeg gerne lidt mindre mælk, ellers synes jeg kaffesmagen forsvinder lidt.

Espresso in the making…

Med et kaffeabonnement har man altid friskristet kaffe, og friskristet kaffe smager altså bare bedre. Har du ikke prøvet at bruge friskristet kaffe derhjemme, så gør dig selv den tjeneste og prøv det.

Øristeriet
Valhøjs Allé 190D
2610 Rødovre
Tlf.: +45 31 59 29 00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Øristeriet: Mit nye kaffeabonnement”

 1. Mette 19. april 2013 at 12:21 #

  Kære Mikkel,
  Sikken et super initiativ.
  Meget spændende at læse om.
  Hvilken maskine brygger du din espresso på?
  Hav en dejlig weekend.
  Mange hilsner, Mette

  • Gastropassion 19. april 2013 at 12:58 #

   Hej Mette,

   Jeg synes også konceptet er glimrende :)
   Glæder mig allerede til at smage den næste (ukendte) kaffe der kommer.

   Jeg laver min espresso på Rancilio Silvia! Lovely lady ;)
   Så vidt jeg husker har du også sådan en, ik?

   God weekend til dig også.

   Bedste hilsner
   Mikkel

Trackbacks and Pingbacks

 1. Øristeriet: Aeropress og månedens kaffe » Gastropassion - 25. maj 2013

  [...] fra Øristeriet, et lille kafferisteri hvorfra jeg hver måned modtager ny kaffe som en del af et kaffeabonnement. Månedens kaffe: Colombia Bucaramanga & Espresso [...]

Leave a Reply