Le Richer: En dejlig mandag aften i Paris

2 apr

Besøgt Marts 2013

Vi meldte vores ankomst til Paris omkring kl. 23 en mandag aften i marts. Søndag og mandag er ikke ligefrem de dage restauranterne og vinbarerne skilter med åbent i vinduet – i hvert fald ikke på dette tidspunkt af døgnet. Så hvor går man hen for at få en tallerken ost og et par glas vin? Vi fandt Le Richer.

Richer, 2 rue Richer 75009 Paris

I et råt lokale med dæmpet belysning, designerstole og læder sofaer, store ovale spejle, masser af vin og en stor espressomaskine, er holdet bag Richer syv dage om ugen klar med venlig og imødekommende betjening fra 08:00-01:00. Køkkenet lukker kl. 22:30, men da vi ankom lidt over elleve, kunne vi stadig få os en dejlig tallerken ost og et pænt udvalg af vin.

Råt og godt

En franskmand bag bardisken…

Vi kiggede ikke meget i menukortet, men bestilte blot efter tjenerens anbefaling.

Mens vi ventede på vores osteanretning, blev vi anbefalet et glas biodynamisk Sauvignon Blanc fra Sancerre i Loiredalen. I modsætning til New Zealand, hvor Sauvignon Blanc ofte er meget frugtig og domineret af hyldeblomst, er vinene fra Loire typisk mere friske og mineralske i stilen.

Det var en flot gylden Sauvignon fra huset Vacheron. Den smagte fantastisk – også til osten. Der var ikke meget hyld at opfange i glasset. Vinen var kølig og ren i sit udtryk, med noter i retning af lime og grape.

2011 Vacheron, Sancerre Blanc

Kort efter vinen fik vi serveret ostetallerkenen, hvor tre forskellige oste lå rustikt spredt ud over tallerkenen. Der var emmentaler, noget der mindede om comté i smagen og parmesan i konsistensen samt en fortrinlig blåskimmelost. I midten lå modne stykker af frisk pære og over osten var der spredt en håndfuld usaltede valnødder. Det var enkelt, men sammen med vinen var det lige, hvad vi trængte til efter vores rejse fra Danmark.

Ost, moden pære og usaltede valnødder

Selvfølgelig havde vi ikke nok i et enkelt glas vin (hvem har det?), så vi fortsatte med to forskellige rødvine – én fra Frankrig og én fra Spanien. Fælles for dem begge var den biodynamiske dyrkning og produktion.

Den spanske vin, La Comedia, var hovedsageligt lavet på Grenache og tilsat kun meget lidt af den mindre kendte drue Carignan. Vinen havde modnet i ståltanke, hvilket var med til at give den et mere stringent og rent udtryk. I farven var den dyb rød og i næsen koncentreret og frugtig med noter af kirsebær, peber, røg og mineralitet. Velsmagende og i fin balance.

Vores franske ven fra Rhône var knap så solmoden stilen som den spanske. Igen var det primært Grenache der var den dominerende drue, men denne gang akkompagneret af Mourvedre og Syrah – en typisk Rhône vin. Vinen var køligere og mere elegant i sit udtryk, men stadig rig på mørke bær, urter og sort peber. En lækker og flot afbalanceret vin.

2011 La Comedia, Celler Comunica, Montsant & 2011 Domaine des Espiers, Côtes Du Rhône

Besøget på Le Richer var en god måde ”at lande” i Paris på – hyggeligt, pris-venligt og autentisk parisisk. Det er ikke muligt at reservere et bord, så du er nødt til at kigge forbi, og så kan du altid snuppe et glas vin i baren, mens du venter på et bord.

Le Richer
2, rue Richer
75009 Paris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply