Champagne & canapéer: Krug, laks og grillet agurk
21 sep
Den ene giver lyst til den anden. Derfor var det også med stor velbehag vi en sommeraften nød en af vores yndlingschampagner ledsaget af små delikate canapéer.
Krug Grande Cuvée
Krug omtaler selv deres Grande Cuvée som vinhusets flagskib. Hver flaske tager over tyve år at producere. Indholdet i flasken er en blanding af ca. 120 vine fra mindst ti forskellige årgange og helt op imod 15 år af alder. Når den rette blanding er opnået bliver den lagret i yderligere seks år, inden den kommer på handlen.
Denne champagne har for mig det hele; fyldig og elegant på samme tid. En utrolig alsidig champagne der både gør sig som aperitif og som ledsager til mad. Den ældes med ynde, og jeg er sikker på , at den sagtens kan ligge nogle år – hvis du da kan.
I glasset breder der sig en let røget duft af ristet brød og nødder, som bliver holdt i knivskarp balance af lette citrusnoter. I munden er den fyldig og cremet, og bliver elegant afsluttet af en sprudlende og frisk syrlighed.
Laks, rygeost, grillet agurk og kørvel
- Ingredienser:
- Toast- eller rugbrød skåret i kvadrater. Kan eventuelt lægges i pres
- Laks, røget
- Agurk, grillet
- Peberrod
- Rygeost, ikke fedtfattig
- Fløde
- Sødmælk
- Evt. citronsaft
- Salt og peber
- Rør rygeosten med lige meget fløde og mælk, så den får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Evt. også en smule citronsaft.
- Skræl agurken og halver den på langs. Fjern kernerne og grill på indersiden. Lad den herefter køle af.
- Skær laks i små tern, hak kørvel og riv peberroden.
- Bland det hele i rygeostecremen og kom denne i sprøjte- eller plastikpose og stil i køleskab til den skal bruges.
- Skær den afkølede agurk i små tern
- Skær/udstik toastbrødet i den ønskede form (ikke for store, det skal være en hapser).
- Pensl brødet i lidt olie og steg det sprødt på en pande. Stil dem herefter til side til afkøling.
- Kom en smule af rygeostecremen på brødet og anret med agurk og kørvel på toppen. Se evt. billedet.

Hej
Dejligt at læse, at Krug-fascinationen også hersker på Gastropassion
Det lader bestemt til, at overgangen til LVMH tilbage i 99′ ikke er gÃ¥et ud over kvaliteten. Glæder mig til at opleve 2002 nÃ¥r den kommer ud – vist nok sidste Ã¥rgang af kældermester Henri Krug, før han overlod tøjlerne til Remi Krug.
*MVH
Tobias
Hej Tobias,
Godt nytår.
Jeg har desværre ikke smagt den inden overgangen, men kvaliteten efter fejler bestemt ingenting. Jeg har dog hørt det skulle have været endnu bedre før.
Bedste hilsner
Mikkel