Lækre hvide dråber fra New Zealand

23 mar

Er du på jagt efter gode alternativer til den hvide Bourgogne, så har vi her fundet et rigtig godt bud.

Ofte er det  Marlboroughs Sauvignon Blanc, der bliver fremhævet, men en dag faldt vi over Cloudy Bay-husets Chardonnay fra 2007 på tilbud, og så måtte vi jo prøve det.

Cloudy Bay’s vine er rene, livlige og forfriskende og afspejler et solrigt men samtidig relativt køligt kystklima i Wairau dalen i Marlborough, New Zealand. Det glædede vi os til at smage.

Først og fremmest blev vi imponerede over den friskhed og renhed, der var over vinen fra 2007. Lækker sprød og en flaske, der sagtens kan holde flere år endnu.

God balance mellem fadet og friskheden

Friskeheden kommer fra at være gæret i ståltanke, og vinen får derefter dybde fra 12 måneder på fransk eg. Det giver den fineste balance mellem det friske og de mere ristede noter.

Det er ikke Bourgogne, men det er derhen af.

Det friske kommer til udtryk i duften af blomster og citrusfrugt, men vi oplevede også en sødlig note á la fersken og moden pære. Sammen med et strejf af vanilje og ristede nødder bliver det altså til et rigtig elegant glas.

Vinen er lækker fyldig og vil kunne klare selv relativt kraftige serveringer.

Vi drak selv Cloudy Bay som en slags aperitif, inden vi tog på restaurant en lørdag aften, men ryger der engang i fremtiden igen en Cloudy Bay i indkøbskurven, så drikker vi den til en god fiskeret, så den rigtig kan komme til live.


Cloudy Bay er ikke billigt, men det er prisen værd.

Vi købte Cloudy Bay Chardonnay 2007 på tilbudspris til 179,- i Salling Super (Normalpris ca. 220,-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Lækre hvide dråber fra New Zealand”

 1. Mads Schytte 23. marts 2012 at 12:22 #

  Ingen tvivl om, at Cloudy Bays hvide vine er gode og navnlig ovenstående. Det er bare synd og skam, at deres Pinot Noir i den grad mangler finish og fylde, siden 2006 er det gået ned ad bakke – her burde deres Sauvignon Blanc var forbillede på, at de faktisk leverer flot vin når de bare selv vil det…

  • Gastropassion 23. marts 2012 at 15:38 #

   Hej Mads,

   Ja, deres Sauvignon Blanc er flagskibet, har desværre ikke prøvet den, endnu… Har du været igennem en vertikal smagning af deres Pinot Noir, siden du siger det går galt fra 2006?

   Er der i øvrigt nogle store vine blandt i jeres Bordeaux-arrangement?

   Venlig hilsen
   Mikkel

Trackbacks and Pingbacks

 1. New Zealandsk biodynamik i topklasse | Gastropassion - 12. april 2012

  [...] vi smagte Cloudy Bay’s Chardonnay fra Marlborough, New Zealand, har vi med begejstring nu udforsket en ny New Zealandsk vinmager. [...]

Leave a Reply