Premiereaften på Nordens Folkekøkken 2

25 feb

Besøgt Januar 2012

Der er lang kø foran Nordens Folkekøkken (NFK) på Mejlgade i Aarhus, og klokken er kun kvart over fem om eftermiddagen.

Kl. 18:00 åbner dørene, og så er der premiereaften på NFk’s anden restaurant i byen. Denne aften er det huset, der har inviteret, og de serverer to retter med tilhørende vine.

Hos Nordens Folkekøkken er det mad, god vin og bredt folkeligt samvær, der er i fokus. Sådan lyder visionen i hvert fald på restaurantens hjemmeside. Og jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at det lykkedes de faktisk ret godt med.

Dagens svømmer

Som overskriften antyder var aftens forret fisk. Vi fik bagt torsk dækket af krydderurte-crust. Crusten var ikke sprød, men komplimenterede den perfekt tilberedte torsk rigtig godt.

Hertil var der ristet persillerod på persillerodspuré, og retten var afsluttet med brunet smør og revet citronskal. Tilbehøret gav en god balance i retten. Sødme fra rodfrugten og en dejlig nøddeagtig smag fra smørret komplimenterede den hvide fisk på fineste vis. Det smagte lækkert.

For at give rettens fedme lidt modspil, var der valgt et glas frisk og frugtig italiensk Fiano di Avellino 2009,Vesevo. Ikke nogen ”festvin”, men den smagte fint og passede til torsken uden at være for dominerende.

Bagt torsk med krydderurte-crust, persillerod, brunet smør og Citron

Dansk kalv

Hovedretten blev serveret på to tallerkener. Én med pocheret kalv og så én form for ”sidedish” med braiseret kalv. Den pocherede kalv blev serveret med gule og røde beder, en meget lille skive kartoffelfondant, tyttebær og hertil en kraftig glace.

Sidedish’en var en skål med kartoffelmos, et stort stykke braiseret kalv og små tern af syltede rødbeder. Utrolig simpelt, men alligevel smagfuldt. Faktisk så godt at det var den af de to hovedretsserveringer, der løb suverænt med sejren.

Den pocherede kalv var også veltilberedt. Desværre var der ikke nok smag i rødbederne, og tyttebærrene og glacen var for overdøvende i forhold til det fine rosa-tilberedte kalveinderlår.

Hertil fik vi serveret sydfransk Syrah fra 2010 ved navn ”La Passion”. En god vin til retten. Den herlige peberagtige note passede rigtig godt, til især det pocherede stykke kalv. Desværre manglede vinen fylde, og der var stort set ingen eftersmag.

Porcheret kalv - røde og gule beder - kartoffelfondant

Braiseret kalv - syltede rødbeder - mos

Man skal tage på Nordens Folkekøkken, hvis man vil have en hyggelig aften i uformelle omgivelser. Det er hverken gourmet af højeste klasse eller store vine, der bliver serveret på Nordens Folkekøkken, men det er et godt måltid til en overkommelige pris.

Vi hyggede os rigtig meget og følte os i gode hænder hos den kyndige tjener. Lige hvad vi trængte til efter en hård arbejdsdag.

Tak for mad NFK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Premiereaften på Nordens Folkekøkken 2”

 1. Mark Jensen 13. marts 2012 at 09:22 #

  God anmeldelse, men nævn måske lige at maden og vinen denne aften var gratis (…) Ihvertfald som jeg har kunnet tyde det på AOA.dk?

  Jeg har været på NFK i Jægersgårdsgade, og her er maden fuldkommen fantastisk ifht. pris. Man kan sammenligne med pris/kvalitet i hovedstaden men det ville blive latterligt.

 2. Gastropassion 13. marts 2012 at 09:50 #

  Hej Mark,

  Først og fremmest mange tak for din kommentar.

  Maden denne aften var ganske rigtigt på huset. Dette nævner jeg også i starten af indlægget.
  - Mener du dette bør have en indflydelse på maden, eller?

  Jeg synes NFK serverer et godt måltid til en overkommelig pris.

  Bedste hilsner
  Mikkel

Leave a Reply