Italiensk gourmet på SanGiovanni, La Cantina

18 feb

Besøgt Februar 2012

Det er onsdag d. 1 februar og i godt selskab med Anders og Mads fra Gastromand.dk og Thomas fra Madfar.dk byder aftenen på åbningsmiddag på italienske SanGiovanni i Aalborg.

SanGiovanni har bygget om, og deres Slow Food restaurant er flyttet fra hjørnet af Vesterbro og Vingårdsgade og ned i en meget hyggelig og stemningsfyldt vinkælder. Det nye koncept er en sammenlægning af det gamle Slow Food koncept og vinkælderkonceptet.

Indgangen til den nye restaurant – La Cantina – findes fra Vingårdsgade og fører ned i den gamle vinkælder, hvor restaurantens personale står klar til at servere italiensk gourmet i en helt ny verden under Aalborg, som SanGiovanni selv skriver på deres hjemmeside.

Ved pænt opdækkede borde og i bedste italiensk skik, startede aftenen med Prosecco og stuzzichini. Stuzzichini, der er italiensk for appetizer, bestod af italiensk pølse, parmesan med balsamico og arancini – små fritterede kugler med fyld af risotto lavet på skælbrosme. Yderst delikat.

Salame Toscano - Arancini med skægbrosme - Parmigiano Reggiano med balsamico

Herefter fik vi serveret en flaske Tenuta Sant Antonio Soave ’Monte Ceriani’ 2008 i selskab med endnu en antipasti-servering. Vinen havde en behagelig duft af honning og melon, mindede lidt om en Chardonnay, men var en smule mere afdæmpet og raffineret i smagen – dejlig vin. Den mere afdæmpede smag supplerede antipastien godt – der var syrlig og frisk, men desværre præget af for meget salt.

Tenuta Sant’Antonio 2008 Monte Cereani Soave

Dampede blåmuslinger med mascarpone - Blæksprutte ”polipo” med salsiccia forte og salsa verde med pantelleria capers - Grillede scampi på zucchini med citrus

Derefter ny vin i glasset og endnu en tallerken antipasti. Denne gang Fattoria di Piazzano 2009 Chianti Colli Toscana Centrale. Jeg husker ikke vinen så godt, men blot at den matchede de små anretninger fortrinligt. Den fremhævede især de fine smagsnuancer, der var i tataren lavet på oksemørbrad. Udover tataren var jeg helt vild SanGiovanni’s vitello tonnato – en lækker lille mundfuld af kalvekød, papirtynd skive citron og capers rullet sammen og spist i én mundfuld – lækkert.

Frølår vendt i polenta på sølvbede med chili og hakkede mandler - Vitello Tonnato - Smørstegt porre med sort trøffel - Tatar af oksemørbrad med syltede tomater

Efter antipasti-serveringerne fik vi serveret en lille ganerenser – en sorbet af rødpeber og Amalfi-citron. En noget sød ganerenser som smagte dejligt og med spændende smagsnuancer.

Sorbet af rød peber og Amalfi citron

Herefter hovedretten. Da vi fik serveret en 3-retters menu, med antipasti som start, føltes dette som en noget tung overgang i forhold til meget de lette antipasti-anretninger. En anden gang kunne jeg godt have ønsket mig en mere glidende overgang, med eksempelvis en risotto eller pasta først. Dette kan man dog sagtens vælge til i restaurantens nye koncept.

Hovedretten, et stykke oksemørbrad af med sauce på oksehaler, med tilhørende langtidsbagte tomater og syltede græsker, var fuld af smag og karakter. De enkelte elementer komplimenterede hinanden godt. Jeg var især vild med det syltede græskar.

Den tilhørende vin var en Ornellaia 2009 Le Volte IGT. En yderst lækker og fyldig supertoscaner med god balance mellem Merlot, Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Jeg husker ikke den præcise procentmæssige sammensætning.

Ornellaia 2009 Le Volte IGT

Oksemørbrad med sauce af oksehaler, puré af spinat, syltet græskar og langstidsbagte tomater

Så var det tid til desserten. Her imponerer SanGiovanni virkelig, og den holdning havde mine medspisere også. Intet mindre end panna cotta lavet på mascarpone med tilhørende sorbet på blodappelsin, der var pyntet med små kiks på bagt hvid chokolade og krystalliserede flager af mørk chokolade. Vidunderligt!

Mascarpone- & vanilje pannacotta med bagt hvidchokolade ”tuille” og flager af krystalliseret mørk chokolade, chokolade ganache og blodappelsin is

Til desserten fik vi serveret en yderst lækker og meget anbefalelsesværdig vin. Pellegrino 2008 Passito Pantelleria er lavet på Moscato-druen og bærer et tydeligt præg af abrikos og fersken. Vinen er hverken præget af for meget sødme eller alkohol, og den bliver ikke så tung som eksempelvis port eller andre dessertvine.

Pellegrino 2008 Passito Pantelleria

Kommer man forbi Aalborg, er La Cantina bestemt et besøg værd. Ikke mindst på grund af den velsmagende italienske mad og de enormt hyggelige lokaler restauranten er åbnet i, men også på grund af den yderst venlige og personlige betjening vi oplevede denne aften.

Stor tak til SanGiovanni og Gastromand for invitationen.

Læs også: Gastromands indlæg om SanGiovanni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Italiensk gourmet på SanGiovanni, La Cantina”

  1. Anders Damm 18. februar 2012 at 17:18 #

    Tak for en hyggelig aften! :)

    • Gastropassion 18. februar 2012 at 18:14 #

      Selv tak Anders! Ser frem til næste gang :)

Leave a Reply