Canapé-opskrifter fra nytår
8 jan
Før vi skulle sætte tænderne i vores lækre take away-nytÃ¥rsmenu fra kokkeduoen I’m A Kombo, fik vi champagne og et par snacks til dronningens nytÃ¥rstale. Snacksene er super nemme at lave og smager himmelsk! Velbekomme.
Rugbrød, gedeost, trøffelolie, rødbede og estragon
- Ingredienser:
- Rugbrød, udstukket i små cirkler
- Rødbede, én er ofte nok
- Gedefriskost
- Trøffelolie
- Frisk estragon
- Fløde
- Sødmælk
- Balsamico
- Evt. citronsaft
- Salt og peber
- Bag rødbeden i ovnen i cirka 45-60 min i ovnen ved ca. 200 grader.
- Rør gedeosten med lige meget fløde og mælk, så den får en cremet konsistens. Smag til med et par dråber trøffelolie, salt og peber. Evt. også en smule citronsaft.
- Hæld denne i sprøjte- eller plastikpose og kom den i køleskabet til den skal bruges.
- Skær/udstik rugbrødet i den ønskede form (ikke for store, det skal være en hapser).
- Steg rugbrødet sprødt i lidt olie eller smør på en pande. Stil dem herefter til side til afkøling.
- Skær den nu færdigbagte rødbede i små tern og vend dem i balsamico.
- Kom en smule af gedeostecremen på rugbrødet og anret med rødbede og estragon som på billedet.
Laks med rygeost, peberrod, radise dild og karse
- Ingredienser:
- Toastbrød, udstukket i små cirkler. Kan eventuelt ligges i pres
- Laks, røget
- Peberrod
- Radise
- Rygeost, ikke fedtfattig
- Fløde
- Sødmælk
- Karse
- Dild
- Salt og peber
- Rør rygeosten med lige meget fløde og mælk, så den får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
- Skær laks og radise i meget små tern
- Hak dilden og riv peberroden
- Bland det hele i rygeostecremen og kom denne i sprøjte- eller plastikpose og stil i køleskab til den skal bruges.
- Skær/udstik toastbrødet i den ønskede form (ikke for store, det skal være en hapser).
- Pensl toastbrødet i lidt olie og steg det sprødt på en pande. Stil dem herefter til side til afkøling.
- Kom en smule af rygeostecremen på toastbrødet og anret med en gavmild portion karse på toppen. Se evt. billedet.

No comments yet