Jul på Castenskiold

23 dec

Besøgt December 2011

Café Castenskiold ved åen i Aarhus genåbnede i oktober.  Denne gang som mad og natklub og med Magnus Knudsen bag gryderne. Magnus Knudsen er udlært fra Molskroen og Prins Ferdinand og har blandt andet arbejdet på michelin-restauranten formel B. På papiret ser det altså rigtig godt ud.

Vi besøgte Castenskiold en onsdag aften i december, hvor vi fik fornøjelsen af deres julemenu. Konceptet er meget enkelt: oplevelse og kvalitet i første række – godt, enkelt og ligetil serveret i lækre omgivelser og til en pris der er til at betale.

Ved ankomsten blev vi mødt med et smil og henvist til vores bord. Lokalerne var lækre og belysningen hyggelig. Jeg kunne dog godt have ønsket mig en smule mere luft omkring bordene. De stod meget tæt, og man kunne ikke, uden at forstyrre bordet ved siden af, komme ind og side på den bagerste af pladserne ved bordet.

Men nok om omgivelserne og videre til det vigtigste nemlig maden. Denne aften kunne vi vælge mellem tre forretter, to hovedretter og to desserter. Prisen for henholdsvis to og tre retter lyder på 200 og 245 kroner. En ganske fin pris for dette måltid.

Til forret fik min kæreste kalvecarpaccio med stegt julesalat, hjertesalat, rygeost og rævedressing. Jeg selv, der var i julehumør, fik stegte sild med fed kartoffelkompot, sprød rugbrød, kyllingeskind, stikkelsbærgelé og urter.

Begge retter var veltilberedte, og min kæreste spiste med stor begejstring sin carpaccio. Silden faldt dog, på trods af at være fejlfrit tilberedt, desværre ikke lige i min smag denne aften. Den tilhørende kartoffelkompot var til gengæld virkelig lækker.

Stegt sild med fed kartoffelkompot, sprød rugbrød, kyllingeskind, stikkelsbærgelé og urter

Carpaccio på kalv med stegt julesalat, hjertesalat, rygeost og rævedresseing

Som hovedret havde min kæreste valgt bagt torsk med syltet kål, blomkål, valnødder, karse og muslingesauce. Jeg holdte mig til de traditionelle juleretter og valgte andebryst med grønlangkål, appelsinsyltet perleløg og sauce orange.

Igen var begge retter veltilberedte og smagte begge dejligt. Skal man være en smule kritisk, så kunne min and godt have fået en lille smule mere, da den var en anelse undertilberedt få steder.

Bagt torsk med syltet kål, blomkål, valnødder, karse og musling sauce

Andebryst med grønlangkål, appelsin syltet perleløg og sauce orange

Da det var tid til desserten, rykkede vi i mere hyggelige og afslappende omgivelser. Vi tog plads i Castenskjolds sofaarrangement, der, til trods for det findes midt i restauranten, faktisk var mere privat end de tætte borde, og ledsaget af desserten, var det en dejlig afslutning på aften. Til dessert fik kæresten gulerodssorbet med havtorn og dehydreret gulerodskage. Jeg valgte at afslutte med ris og nedkogt fløde med brændte mandler og kirsebær – Castenskiolds bud på en ris a la mande. Det var min første af slagsen i år, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Gulerodskagen var ligeledes lækker – jeg må sige havtorn og gulerod spiller 100 procent.

Gulerodssorbet med havtorn og dehydreret gulerodskage

Ris og nedkogt fløde med brændte mandler og kirsebær

Til desserten fik vi kvit og frit serveret to glas dejlig sød mousserende på husets regning, fordi køkkenet havde glemt vores dessert. En rigtig fin service som vi vinelskere satte stor pris på.  Generelt set var betjeningen venlig og smilende – vi kunne ikke bede om mere og kommer gerne igen.

Afslutningsvis vil jeg sige, at det var en fornøjelse endelig at blive positivt overrasket på et spisested ved åen i Aarhus – det er ikke hver dag, det sker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply