Champagne: J. Charpentier har overmodne æbler og rødkål i næsen!

8 dec

Champagnehuset J. Charpentier blev etableret i 1920. I dag har det lille hus 12 hektar vinmarker i Vallée de la Marne i hjertet af Champagne.

Marne-dalen er præget af en meget kalkholdig jord, der giver fyldige vine med karakter. Markerne i Marne domineres hovedsageligt af Pinot Meunier og Pinot Noir, og J. Charpentiers marker er ingen undtagelse. Deres marker er tilplantet af 65% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir og kun 15% Chardonnay.

Charpentier Brut Millésime 1999

- Druesammensætningen har ikke været muligt at opstøve, men højst sandsynligt med overvægt af Pinot Meunier.

Vores champagne i november måned var en kraftig og lækker én af slagsen. Jeg er meget glad for kraftige champagner domineret af røde druer, og denne flaske, J. Charpentier Brut Millésime 1999, sad lige i skabet.

En meget kraftig og karakterfyldt champagne der i glasset udstrålede en flot gylden farve. I næsen bar den tydeligt præg af noget så interessant som overmodne æbler og rødkål! Det lyder umiddelbart underligt og uappetitligt, men det var det bestemt ikke; tværtimod. Her i vinterhalvåret op mod jul er der vel egentlig ikke noget, der kunne være mere passende.

Smagen var ligeledes særdeles moden af en kun 12 år gammel årgang at være.   Pga. den høje andel af Pinot Meunier, hvis lagringspotentiale er begrænset, er det også nu, den skulle drikkes. Boblerne var dog stadig i fuldt vigør, fine og brusende i munden, og de lettede smagen af overmoden frugt, flødekaramel og julebordstilbehør.

Hvis man har lyst til at prøve noget virkelig anderledes, drønlækkert og kraftigt, så er 1999 Brut Millésime et rigtig godt bud på en spændende flaske. Vi købte den til kun 349,- hos vores lokale champagnepusher – en god pris for denne vintage-oplevelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply