En gedigen frokost på Nordisk Spisehus
28 nov
Besøgt Oktober 2011
Uden forventninger bookede vi impulsivt en frokost pÃ¥ Nordisk Spisehus. Det eneste vi vidste om stedet var at det var ejet af Malling & Schmidt – et af de bedste spisesteder i Aarhus. Besøget fandt sted i Aarhus Dining Week, hvilket betød 3 retter til 200 kroner – en særdeles rimelig pris.
Frokosten bestod af følgende tre retter:
- Fenalår fra Mineslund med salat og spelt knækbrød
- Kalvekotelet med smørstegte brødboller, jordskokker og løg
- Friskbagt tærte med blomme og brombærkompot – hertil letpisket flødeskum
Inden servering af de tre retter, fik vi serveret rapsolie og flagesalt til det hjemmebagte brød.
Så stod den på saltet og tørret fårelår serveret på sprød salat. En enkel og ikke for tung forret uden alt for mange dikkedarer. Dog var bærrene (husker desværre ikke hvilke) ovenpå retten var en smule for dominerende i forhold til fårekødet.
Hovedretten var intet mindre end vidunderlig. Jeg kan ikke sætte en finger på den – velafbalanceret (rysteribs var lige sagen) og ledsaget af en dejlig flaske Syrah; fyldig og uden for meget garvesyre.
Min kæreste elsker desserter, og denne var ingen undtagelse. Hendes begejstring for den lækre tærte kunne ikke skjules. BÃ¥de sprød og blød mørdej med lækker kompot pÃ¥ friske frugt og bær – hverken for sur eller sød – serveret rustikt pÃ¥ et bræt.  En perfekt afslutning pÃ¥ en velsmagende og velvoksen frokost.
Nordisk Spisehus laver et solidt håndværk og kan bestemt anbefales til en god middag eller en weekend-frokost udover det sædvanlige.

No comments yet