Champagne: Vores nye venner Piper-Heidsieck og Ruinart

15 nov

Min kæreste og jeg har truffet en rigtig dejlig beslutning. Det lyder alvorligt, og det skam også: fra nu af skal der hver måned købes, poppes og nydes en ny flaske Champagne.
I oktober måned kunne vi dog ikke holde os til en enkelt flaske, men endte med at prøve to NV Brut’er begge fra Reims.

Piper-Heidsieck

- Druesammensætning: 55% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, & 15% Chardonnay

Først var det tid til Piper-Heidsieck.
Denne lysegule Champagne har store kraftige bobler i glasset, og de er med til at gøre den dejlig frisk og liflig. En udpræget citrusduft understreger den friske karakter, men der var også mere krydrede noter som ristede nødder at spore i smagen.
En klassisk champagne med en behersket tør afslutning. Jeg ville gerne servere denne NV som aperitif før en lækker middag eller frokost.

R de Ruinart

- Druesammensætning: 60 % Pinot Noir og 40% Chardonnay

Ruinart’s standard cuvée, R de Ruinart, blev det også til.
En skøn chardonnay-domineret smag, der var sprængfyldt med de fineste bobler. Der var citrus og pære i næsen og ditto i smagen.
Eftersmagen er lang og toner ud i mere bløde nuancer som honning og ristet brød og smør. Vinen går an som ledsager til mad – men ville absolut score toppoint som aperitif.
I den endelige karaktergivning af denne flaske var vi lidt delte. En af os (skribenten af indlægget) var vild med den, og den anden var ikke synderligt begejstret og kunne slet ikke smage de bløde noter, og synes den var alt for syrlig.
Er man vild med en rank frisk Champagne, så er R de Ruinart en strålende måde at få stillet Champagne-tørsten. Og så er det da samtidig hyggeligt at tænke på, at Ruinart-huset var det første champagnehus i verden, da det blev grundlagt i 1729.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply