Årets Ret / Årets Gericke 2011

15 sep

Medlemmer af Danske Madanmeldere har spist og stemt og afgørelsen indenfor de forskellige kategorier er faldet. Derudover er der også uddelt en række særpriser: Årets Bistro, Årets Udskænkning og Årets Betjening. Kåringen skete i søndags d. 11 september under et middagsarrangement på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Jeg var desværre ikke med til arrangementet – sådan er det at bo 300 km væk fra København. Jeg glæder mig dog til forhåbentlig at kunne opleve nogle af retterne indenfor den nærmeste fremtid.

Vinderne
Årets forret:
Skandinaviske skaldyr & bisque af tørrede kamille med muslinger & kamille kaviar
Thomas Herman, Herman

Årets hovedret:
Sprængt kalvebryst med ærter og gulerødder
Jonas Christensen, 1. th

Årets dessert:
Gammel Dansk og vilde urter
René Redzepi, noma

Årets Udskænkning: Martin Bek, Formel B
Årets Betjening: Rudolf Mathis
Årets Bistro: Paustian v. Bo og Lisbeth Jacobsen
Årets Snack: noma

For at se billeder af retterne klik her

Restaurant-crawl i Aarhus

2 sep

Forsmag er Aarhus Festuges madfestival, der igen i år leverer viden, kvalitet og inspiration til hverdagen i form af nye bud på måltider baseret på midtjyske råvarer og tilberedt af ikke bare byens, men også nogle af verdens bedste kokke. En enestående mulighed for at prøve nogle af byens bedste restauranter på én og samme aften uden at blive hverken forspist eller ruineret. En ret med vin koster kr. 100 og kan købes 1.-3. sept. kl. 17-22 hos de deltagende spiserier. Der kan ikke bestilles bord. Sammensæt din egen menu og rækkefølge med helt op til otte retter på følgende restauranter:

CANblau: Bacalao avocado mojo rojo

Restaurant Komfur: Samsøkartofler med svampe på toast og vilde urter

Svineriet: Zarens morgenmad: Kalvetatar, rogn, vodka

Brasserie Ferdinand: Braiseret kalvebryst med kantareller, majs, tyttebær og glace

Restaurant Substans: Civet af vildt, jordskokker, nye løg, mandler, kirsebær og rålakrids

Restaurant Miró: røget foie gras, sprængt gris, brøndkarse

Festugegrillerier: Grillet Onglet fra Himmerland

Hotel Royal: Pocheret nektarin med friske hindbær – Creme brulee og hindbærsorbet

Kilde: http://aarhusfestuge.dk/DK/PROGRAM/Arrangement/Forsmag-p%C3%A5-gadeplan.aspx

I går var min kæreste og jeg ude og opleve to af ovenstående restauranter og vi er begge meget positive omkring dette arrangement. På de to restauranter vi valgte at gæste, var begejstringen også stor. De havde slet ikke regnet med så stort et antal deltagere. Både Restaurant Miró og Restaurant Substans fortæller, at de har haft over 100 besøgende, hvilket er over dobbelt så mange som forventet.

Retterne og vinene smagte begge fortrinligt og var en hyggelig og lidt anderledes måde at spise på. Ikke mindst det, at vandre fra én restaurant til en anden for at få serveret den næste ret, men også det, at sidde ved et større bord og nyde sin mad i selskab med nogen man fra start af ikke kender, men som man måske senere kunne falde i snak med.

Restaurant Miró - Røget foie gras, sprængt gris, brøndkarse

Restaurant Substans - Civet af vildt, jordskokker, nye løg, mandler, kirsebær og rålakrids

Dette arrangement kan derfor varmt anbefales til alle og ikke kun madnørder. Det er som Aarhus Festuge også skriver det: en enestående mulighed for at prøve en lille bid af gourmet-livet i Aarhus.

Note: Beklager at billederne i dette indlæg er taget med min iPhone, hvorfor kvaliteten også er derefter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...