Restaurant No 1: Udenlandsk øl på menuen

8 maj

Besøgt April 2013

Når vi slapper af og hygger os derhjemme, er det normalt vinflasken, der bliver stillet på bordet. Ligeledes forholder det sig på restaurant, hvor vi meget sjældent vælger at drikke øl. Denne aften på Restaurant No 1 i Aarhusgade skulle der dog ikke vin på bordet. Arrangementet stod Carlsberg for og foran os ventede fem dejlige retter alle ledsaget udenlandske øl.

Flæskesvær og Leffe Blond

Inden det gik løs med aftenens menu blev vi budt på et dejligt forfriskende glas Leffe Blond ledsaget af hjemmelavede flæskesvær og tilhørende mayonnaise. Et nemt alternativ til boblerne og en dejlig anderledes måde at starte ud på. [Læs mere...]

Løgismose Vin indtager Restaurant ET

6 maj

Besøgt April 2013

Løgismose Vin er netop åbnet i Magasin i Aarhus og for at introducere aarhusianerne for deres vine, afholdte virksomheden en forårsmiddag på aarhusianske Restaurant ET, hvor de præsenterede udvalgte signaturvine.

Her på Gastropassion har vi ikke tidligere købt vin fra Løgismose, så arrangementet var en spændende måde at blive klogere på stilen og sammenhængen mellem pris og kvalitet. [Læs mere...]

Ny sæson for Gastronomisk Undergrund

13 jan

De ambitiøse kokke denne aften i oktober

I starten af oktober måned deltog vi i et arrangement, der kaldes for Gastronomisk Undergrund – et jysk initiativ der skal få unge kokketalenter til at blomstre. Det er et meget eftertragtet arrangement, der i virkeligheden ikke længere har særlig meget undergrund over sig, da pladserne bliver revet væk på kun få minutter, hver gang et nyt arrangement frigives. Sidste år blev der afholdt fem arrangementer, og var du ikke en af de heldige, der fik plads sidste år, så har du nu igen muligheden i 2013. [Læs mere...]

Kaffekulturen blomstrer i Aarhus

13 dec

For mange mennesker er kaffe både en del af hverdagen, men også noget man forbinder med hyggelige stunder, som ved afslutningen på en rigtig god middag – uden i begge tilfælde at tænke videre over drikkens oprindelse, smag og aroma. Men nye kaffetider er på vej.

Dansk Sommelier Forening og undertegnede hos Great Coffee i Klostergade

For at fremme kaffekulturen i Danmark afholdte Dansk Sommelier Forening sammen med Søren Stiller Markussen, en af verdens bedste baristaer, for nyligt en workshop hos Great Coffee i Aarhus. Formålet var at bygge bro mellem kaffe og mad på samme måde, som vi allerede gør det med vin og mad. [Læs mere...]

Nespresso åbner med champagne og kaviar

25 nov

Aarhus har fået en Nespresso Boutique på strøget og vi var inviteret med til åbningen. Den nye butik er nr. 296 på verdensplan og nr. 2 i Danmark.

Et udvalg af de kaffetyper Nespresso-maskinerne tilbyder

Da vi ankom, fik vi taget overtøjet og blev med det samme kastet ud i Nespresso’s kaffeunivers. Med et udvalg af 16 forskellige Grand Cru kaffer, var der nok at give sig i kast med – lige hvad vi trængte til en onsdag morgen. [Læs mere...]

Spanien møder Norden

30 mar

En mandag formiddag i marts var det blevet tid til at lære Spaniens specialiteter lidt bedre at kende.

’Oirgnial Flavors – The Mediterranean Essence’, et EU støttet markedsføringsprojekt for tre spanske produktgrupper: Olivenolie fra Baena, Serranoskinke og vin fra Ribera del Duero, havde inviteret på foredrag og ikke mindst smagsprøver på restaurant Svineriet i Aarhus.

Og hvem siger nej til nogle af Spaniens største gastronomiske kendetegn?

Programmet denne dag lød på foredrag, smagning af ovenstående produkter og derefter yderligere smagsprøver på fire retter kreeret af Rasmus Leck Fischer, der til dagligt er souschef på Dragsholm Slot. [Læs mere...]

Premiereaften på Nordens Folkekøkken 2

25 feb

Besøgt Januar 2012

Der er lang kø foran Nordens Folkekøkken (NFK) på Mejlgade i Aarhus, og klokken er kun kvart over fem om eftermiddagen.

Kl. 18:00 åbner dørene, og så er der premiereaften på NFk’s anden restaurant i byen. [Læs mere...]

Masser af vin på FRÜD

30 okt

På Vinevent 2011 kan du smage dig gennem mere end 200 forskellige vine, portvine, champagne, cava og meget andet.
Mere end 25 forskellige vinimportører kommer og præsenterer deres vine, og du har en unik mulighed for at hente en masse viden om vin.

Kilde: Vinevent.dk

For to uger siden var der Vinevent – igen. En årlig begivenhed vi på Gastropassion er utroligt glade for. Det er nemlig en enestående mulighed for at udvide sin horisont indenfor vin. Her kommer et par højdepunkter fra en rigtig dejlig dag. [Læs mere...]

MAD i Ridehuset

12 okt

Æblemost fra Tolstrup Æbler

I weekenden d. 30. september – 2. oktober var min kæreste og jeg til MADmesse i Ridehuset i Aarhus. MAD står for Mit Autentiske Danmark, og formålet med messen var at skabe fokus på kvalitetsfødevarer, som bliver produceret i Danmark, altså varer hvor håndværket og råvaren er i centrum. [Læs mere...]

Aarhus Dining Week og ’Zarens morgenmad’

28 sep

Det er d. 17-23 oktober, at en række af Aarhus bedste restauranter åbner dørene for glade spisere. Det er endelig blevet tid til Aarhus Dining Week. Konceptet har de sidste par år været en stor succes i København, og derfor lancerer madmagasinet Copenhagen Food og San Pellegrino det nu også i Aarhus.

Konceptet er ganske enkelt: 3 retter for 200 kr. Der er i år over 20 restauranter, der deltager i arrangementet. De stiller alle hver især op med en 3-retters menu.

Det er stadig muligt at få billetter, og jeg kan i hvert fald anbefale at prøve Svineriet. De server ’Zarens morgenmad’ til forret, en ret min kæreste og jeg fik fornøjelsen af at opleve på vores – lille men meget smagfulde – restaurant-crawl i Aarhus Festuge.

Retten består af tatar af skrabet kalvefilet med vagtelæg i klaret smør og serveres med løjrom, stenbiderrogn, vodkacreme og brødflager.

'Zarens morgenmad' (Svineriet)

Læs mere om Aarhus Dining Week her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...