Kei Restaurant: Fine dining in Paris

9 sep

Besøgt Marts 2013

Kei er en enestående kombination af klassisk fransk og Japansk æstetik, hvor traditionelle teknikker og velsmag bliver pakket ind i knivskarp minimalisme.

Kei – www.restaurant-kei.fr

Kei Kobayashi’s passion for det franske køkken blomstrede allerede i Japan, og for at forbedre sine franske kogekunstskaber flyttede han til Frankrig, hvor han har han arbejdet på flere michelin-restauranter. Senest på den på den kendte 3-stjernede Plaza Athénée, der er ejet af verdenskendte Alain Ducasse. Her tilbragte han syv år under stjernekokken Jean-Francois Piège, inden han åbnede Kei i 2011. [Læs mere...]

Mere kaffe fra Øristeriet

23 aug

Henover sommeren har jeg modtaget to nye sendinger kaffe fra Øristeriet. For de af jer der ikke ved det, er Øristeriet et lille kafferisteri med en back-to-basic’s holdning til kaffe. De bruger en gammeldags manuel trommel og rister deres kaffe ud fra slowroast metoden. Udvalget er bredt, det hele er økologisk og så bliver det hele leveret til døren.

Juli måneds kaffe

Guatemala, Finca Ceylan Anexos – Shade grown

Bønnerne er flotte og ensartede, og de dufter dejligt af syrlig bitter chokolade. Denne bønne giver en fyldig og meget klassisk kop kaffe. Hvis du oplever for meget bitterhed i kaffen, kan du reducere dette betragteligt ved at kværne den meget grov og bruge lidt mindre vand. Jeg brugte 32 gram bønner til 500 gram vand. Dette gav en fyldig og velduftende kop, som mange ville forbinde med en ’rigtig sort kop kaffe’. Denne kaffe har en tilbageholden syrlighed, den er let bitter og med behagelige jordagtige noter. [Læs mere...]

Højgastronomi, køkkenhave og bål på hypermoderne Amass

5 aug

Besøgt Juli 2013

AMASS

Det gamle B&W-værft på Refshaleøen i København har fået nye ejere. Indvendigt er lokalerne blevet renoveret, men udtrykket er stadig råt. Stål og beton er et gennemgående tema, og et enormt graffiti-værk pryder den mere end 5 meter høje endevæg. Det gamle maskindepot er blevet til et ultramoderne spisested.   Manden i køkkenet er amerikaner, nytænker og meget ambitiøs – Matt Orlando er rykket ind for at give danskere, og andre der måtte lægge vejen forbi, en madoplevelse ud over det sædvanlige. [Læs mere...]

Frokost på Septime: En bid af det nye Paris

17 jul

Besøgt Marts 2013

Septime – Nr. 49 på Worlds 50 Best Restaurants

I foråret besøgte vi Septime i Paris – et ret vidunderligt sted til en ekstravagant og lækker frokost, hvis vi skal sige det.

Med sin væld af nye spændende bistroer kan det, når man kun har et par dage i byernes by, være rigtig svært at udvælge sine spisesteder. Men vi ramte altså helt plet, da vi valgte at besøge Septime en frokost midt på ugen. [Læs mere...]

Øristeriet: Nye bønner leveret lige til døren

1 jul

Vi nørder med espresso…

I min udflugt i Øristeriets spændende udvalg af økologisk kaffe har jeg igen modtaget en ny sending kaffe. Denne gang en brasiliansk kaffe velegnet til dryp samt en espressokaffe udviklet i samarbejde med The Living Room, som jeg i øvrigt er yderst tilfreds med. [Læs mere...]

Øristeriet: Aeropress og månedens kaffe

25 maj

”Der er en pakke på vej til dig fra Øristeriet. Vi kommer med den 13.05.2013. Hilsen Post Danmark”

Det var blevet tid til en ny sending kaffe fra Øristeriet, et lille kafferisteri hvorfra jeg hver måned modtager ny kaffe som en del af et kaffeabonnement.

Månedens kaffe: Colombia Bucaramanga & Espresso Unica


[Læs mere...]

Restaurant No 1: Udenlandsk øl på menuen

8 maj

Besøgt April 2013

Når vi slapper af og hygger os derhjemme, er det normalt vinflasken, der bliver stillet på bordet. Ligeledes forholder det sig på restaurant, hvor vi meget sjældent vælger at drikke øl. Denne aften på Restaurant No 1 i Aarhusgade skulle der dog ikke vin på bordet. Arrangementet stod Carlsberg for og foran os ventede fem dejlige retter alle ledsaget udenlandske øl.

Flæskesvær og Leffe Blond

Inden det gik løs med aftenens menu blev vi budt på et dejligt forfriskende glas Leffe Blond ledsaget af hjemmelavede flæskesvær og tilhørende mayonnaise. Et nemt alternativ til boblerne og en dejlig anderledes måde at starte ud på. [Læs mere...]

Løgismose Vin indtager Restaurant ET

6 maj

Besøgt April 2013

Løgismose Vin er netop åbnet i Magasin i Aarhus og for at introducere aarhusianerne for deres vine, afholdte virksomheden en forårsmiddag på aarhusianske Restaurant ET, hvor de præsenterede udvalgte signaturvine.

Her på Gastropassion har vi ikke tidligere købt vin fra Løgismose, så arrangementet var en spændende måde at blive klogere på stilen og sammenhængen mellem pris og kvalitet. [Læs mere...]

Frenchie: En franskmand vender hjem

24 apr

Besøgt Marts 2013

Gregory Marchand åbnede i sommeren 2009 dørene til sin restaurant, Frenchie, i en lille gyde midt i Paris. Marchand havde forinden arbejdet i London på Jamie Olivers restaurant, Fifteen, og her fik han øgenavnet ’Le Frenchie’. Han tog navnet med sig hjem og ikke længe efter åbningen var Frenchie en af de mest hypede steder i Paris.

Frenchie, 5-6 Rue du Nil, 75002 Paris

Vi havde læst flere steder på nettet, at det var et af de sværeste steder at få bord i Paris, så vi ringede til restauranten i god tid – halvanden måned inden vores planlagte tur til byernes by. Heldet var tydeligvis med os – og vi fik bord til deres anden seating en onsdag aften klokken 21:30. [Læs mere...]

Øristeriet: Mit nye kaffeabonnement

19 apr

For en uges tid siden dumpede der kaffe ind af døren fra Øristeriet. Det er en del af mit nye kaffeabonnement, som jeg har fået lov at afprøve. Et ganske fantastisk koncept synes jeg.

www.øristeriet.dk

Øristeriet er et lille kafferisteri med en back-to-basic’s holdning til kaffe. Her rister man kaffen efter ”slowroast” metoden i en gammeldags manuel trommel kafferister. Det er ægte håndværk, der er med til at give kaffen personlighed og optimal kvalitet. Og herfra undskylder jeg altså, hvis dette indlæg bliver en smule kaffenørdet. [Læs mere...]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...