Tour de Michelin på Nordisk Spisehus i Aarhus

24 sep

Tankerne havde længe kredset omkring et besøg på Nordisk Spisehus. Måned efter måned – faktisk gennem flere år – har vi fulgt restaurantens ”tema-rejser” fra den ene Michelin-stjerne til den næste, udviklingen i menuen og ikke mindst de pæne ord, landets madanmeldere har skrevet om stedet. Derfor var det også med sommerfugle i maven, vi satte kurs mod Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade i midten af Aarhus en lørdag aften i august.

Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade, Aarhus

Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade, Aarhus

Det unikke ved Nordisk Spisehus er konceptet. Hver anden måned skifter restauranten ikke bare menu, de skifter også hele indretningen for at skabe den rette stemning til menuen. Selve menuen udmærker sig ved, at være opbygget i tæt samarbejde med forskellige Michelin-restauranter i Europa og resten af verden. Der er ikke tale om direkte kopier af andre kokkes retter, men derimod Jacob Freitags og Kasper Pelle Christensens egne fortolkninger af udvalgte retter. [Læs mere...]

Bandol Sur Mer – Intim fransk bistro i Berlin

26 jun

Bandol Sur Mer

Bandol Sur Mer

Bandol Sur Mer er en lille fransk-inspireret bistro i hjertet af Berlin. Stedet er småt med spartansk indretning – her er bare fem borde med plads til i alt 18 mennesker og et åbent køkken, der fylder godt halvdelen af restauranten. Bandol Sur Mer byder på en uhøjtidelig stemning, og så er maden næsten på niveau med Berlins betydeligt dyrere Michelin-templer. [Læs mere...]

Kreta – charterferie til Grækenland overrasker

26 aug

Besøgt August 2014

Ocean Beach Club Makrigialos - Kreta

Der findes mange fordomme om charterferie og charterturister. Disse vil jeg dog undlade at nævne i denne anbefaling af vores feriemål 2014, da vores charterferie til Makrigialos på Kreta, overraskede meget positivt. Som uvant charterturist behøver man ikke lade sig hverken skræmme eller indfange af fordomme. [Læs mere...]

Tim Raue – Berlin Fine Dining

17 jun

Besøgt April 2014

Et bombardement af sublime appetitvækkere

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at gå ud og spise. Jeg ser altid frem til at besøge en restaurant, men det er længe siden, jeg har glædet mig så meget, som jeg gjorde til denne aften på Tim Raue. Og det skulle i den grad vise sig at være hele spændingen værd! [Læs mere...]

Restaurant Pondus: Winemakers Dinner med Compagniet

28 mar

Helge Sidor fra Compagniet

Tirsdag aften i sidste uge var ikke en helt almindelig aften på Restaurant Pondus – en relativt nyåbnet bistro ved åen i Aarhus, der er ejet og drevet af Louise og René Mammen, som også ejer den velrenommerede Restaurant Substans.

Vi har besøgt stedet ved flere lejligheder, og altid gået veltilfredse derfra – både hvad angår maden og vinen. [Læs mere...]

Restaurant BROR – charmerende og kæk bistro

4 mar

Besøgt Juli 2013

BROR - Skt. Peders Stræde 24A

Der er nogle restauranter, der skal besøges uden kamera. BROR er en af de restauranter – du skal blot læne dig tilbage og nyde det. Sidder man nedenunder, som vi gjorde, er der lavt til loftet og der er fyldt til grænsen med træstole og små borde. Vi vidste ikke at pladsen ville være så trang, så medbragt var selvfølgelig et styks spejlreflekskamera, som var svært at finde plads til. Det kom vi os dog over for i virkeligheden gav den fyldte kælder også BROR’s unikke hjemmelige stemning. [Læs mere...]

St. Pauls Apothek – World Class Dinner i midtbyen

19 feb

Besøgt Februar 2014

Muligvis aftenens bedste cocktail

For to uger siden besøgte vi St. Pauls Apothek til arrangementet World Class Dinner, hvor to af verdens mest innovative og anerkendte cocktailbartendere bød på en aften med signaturcocktails, lækker mad og små anekdoter om livet som bartender.

Der er kun meget få steder i verden, hvor mad ikke bliver parret med vin, men i stedet med cocktails. St. Pauls Apothek i Aarhus er et af de steder, der praktiserer netop dette. [Læs mere...]

Øristeriet: Bolivia og Balmaadi

12 feb

To dejlige kaffer fra Øristeriet

Så blev det igen tid til lidt ny kaffe fra Øristeriet. Jeg har gennem de sidste 10 måneder med stor glæde afprøvet forskellige lækre økologiske kaffer fra det lille kafferisteri i Rødovre. [Læs mere...]

La Buca degli Artisti: Med S-toget til Italien

17 jan

Besøgt Juni 2013

Her når vinteren nu for alvor er ved at tage fat, er der ikke noget som at tænke tilbage på sidste års gode sommerminder. Hermed et lille tilbageblik.

La Buca degli Artisti

Faktisk var der noget sydeuropæisk over den danske sommer 2013. Varmen og solen lod sig nærmest ikke afbryde af regn – som vi ellers er så vant til herhjemme – og vi fik så mange lange sommeraftener, at det føltes som om, at Danmark havde rykket sig et par breddegrader sydpå.

Midt i vores sommerferie føltes det derfor oplagt at besøge Københavns måske bedste italienske restaurant – La Buca degli Artisti – i daglig tale La Buca. [Læs mere...]

Øristeriet: Nu også med 400 grams poser

8 nov

Hvis ikke du drikker ligeså meget kaffe som jeg og derfor synes at 1 kg kaffe er for meget til én måned, så har du nu muligheden for at bestille Øristeriets kaffeabonnement i 400 grams poser. Denne måned fik jeg tilsendt to pakker dejligt Etiopisk Sidamo kaffe, der var ristet på to forskellige måder.

Sidamo Suke Quto, Gr. 1, Operation Cherry Red, Fairtrade, Single Origin

Den nye 400 grams pose er lækker, hvis du på én måned ønsker at prøve flere forskellige typer kaffe. Jeg vil dog anbefale, at have en lufttæt beholder til at opbevare kaffebønnerne i, da 400 grams poserne desværre ikke har den sammen lynlåslukning i toppen af posen som de store. [Læs mere...]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...