Øristeriet: Nu også med 400 grams poser

8 nov

Hvis ikke du drikker ligeså meget kaffe som jeg og derfor synes at 1 kg kaffe er for meget til én måned, så har du nu muligheden for at bestille Øristeriets kaffeabonnement i 400 grams poser. Denne måned fik jeg tilsendt to pakker dejligt Etiopisk Sidamo kaffe, der var ristet på to forskellige måder.

Sidamo Suke Quto, Gr. 1, Operation Cherry Red, Fairtrade, Single Origin

Den nye 400 grams pose er lækker, hvis du på én måned ønsker at prøve flere forskellige typer kaffe. Jeg vil dog anbefale, at have en lufttæt beholder til at opbevare kaffebønnerne i, da 400 grams poserne desværre ikke har den sammen lynlåslukning i toppen af posen som de store.

Operation Cherry Red

Operation Cherry Red er et kvalitetsprogram, der blev oprettet i 2007. Projektet skal inspirere og hjælpe etiopiske kaffefarmere til at levere den bedst mulige kaffe. Ved at hjælpe med transport og korrekt behandling af kaffebønnerne samt assistance i form finanser, nyt udstyr og viden om dyrkningspraksisser og behandlingsteknikker, sikrer projektet en ensartet høj kvalitet i kaffen.

Ved at øge kvaliteten af kaffen kan prisen ligeledes hæves, og således er Operation Cherry Red med til at opløfte arbejdsvilkårene for kaffefarmerne i området.

Sidamo Suke Quto Gr. 1 OCR

Suke Quto er en del af  Operation Cherry Red. Her er det kun de røde og modne bær, der bliver håndplukket og pakket, og slutproduktet er en velsmagende kaffe af høj kvalitet.

Bønnerne i begge poser er som sædvanligt pæne og ensartet i ristningen, mens duften er intens og på samme tid afrundet og behagelig.

Kalita Wave - min foretrukne kaffebrygger til sort kaffe

Lystristet til 218°C

Denne nye lysristede udgave af Sidamo Suke Quto er lige et niveau over de andre lystristede kaffer, jeg har fået fra Øristeriet. Jeg er meget enig med risteriets egen beskrivelse af kaffen: ”Lækker og dejlig frisk kaffe med flotte florale noter, god sødme og en rigtig fin balance.”

Den let brændte honningagtige sødme får fint modspil af en god blommelignende frugtsyre. Det er en velsmagende og velafbalanceret  kaffe.

Espressoudgaven ristet til 223 °C

Espressoudgaven af denne kaffe, får en mere karamelliseret intens sød note af ristet kokos og hasselnødder. Kaffens sødme får modspil af den mørke frugt og det skaber en fin balance i koppen. Espressoens intense karamelliserede noter, gør den også velegnet til mælkedrikke.
Er du til en mere livlig espresso med en gennemtrængende personlighed, der stadig er cremet, karamelisteret og fyldig, så vil jeg anbefale A2 fra Øristeriet. Det er en 50/50 blanding mellem Yirgacheffe og ovenstående Sidamo – min personlige favorit.

Velbekomme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Øristeriet: Nu også med 400 grams poser”

 1. Marian 18. januar 2014 at 08:29 #

  Jeg er fuldstændig skudt i den økologiske espresso unica fra øristeriet. Den er perfekt til kulsorte espressoer og macchiato med lidt skum på toppen.

  • Gastropassion 12. februar 2014 at 10:15 #

   Hej Marian,

   Det er dejligt at høre. Hvis ikke du har prøvet deres Espresso A2, så kan den varmt anbefales :)

   God dag.

   Bedste hilsner
   Mikkel

Leave a Reply