Nespresso åbner med champagne og kaviar

25 nov

Aarhus har fået en Nespresso Boutique på strøget og vi var inviteret med til åbningen. Den nye butik er nr. 296 på verdensplan og nr. 2 i Danmark.

Et udvalg af de kaffetyper Nespresso-maskinerne tilbyder

Da vi ankom, fik vi taget overtøjet og blev med det samme kastet ud i Nespresso’s kaffeunivers. Med et udvalg af 16 forskellige Grand Cru kaffer, var der nok at give sig i kast med – lige hvad vi trængte til en onsdag morgen.

Niels Bille, Country Manager for Nespresso i Danmark

Niels Bille, der er Country Manager for Nespresso i Danmark, byder her velkommen og præsenterer os for konceptet i den nye butik, mens vi smager på de forskellige typer kaffe.

Nespresso kaffekapsler i lange baner

Champagne og kaviar

Efter en forelæsning i konceptet blev vi sluppet løs i den lækre morgenmad. Denne dag stod den nemlig ikke kun på kaffe, men også gourmet. Til anledningen havde Nespresso fået Wassim Hallal, køkkenchef på Frederikshøj, der også er vinder af prisen Årets Restaurant 2012 i Den Danske Spiseguide, til at kreere en lækker morgenmad i absolut topklasse. (Læs også vores anmeldelse af Frederikshøj)

Wassim Hallal, køkkenchef på Frederikshøj

Her følger et lille udpluk af de anretninger, vi spiste denne skønne morgen.


Men hvordan er kvaliteten af kaffen?

Nespresso arbejder indenfor begreberne Ristretto, Espresso og Lungo, hvor Ristretto er den mest intense af de tre, og Lungo, som er det, vi kender som en almindelig sort kop kaffe. Det er muligt selv at programmere den ønskede gennemløbstid på maskinerne, og Nespresso tilbyder 16 forskellige Grand Cru kaffer, der hver især dufter og smager forskelligt. Ligeledes er der anført om formalingsgraden af kaffen i kapslen egner sig bedst til enten Espresso eller Lungo.

Det brede udvalg af kaffe giver frihed til selv at finde sin favorit, hvilket jeg egentlig synes er positivt. Det kan give være med til at give en helt ny oplevelse af kaffe. Omvendt kan det også være en begrænsning, i og med man er tvunget til at bevæge sig indenfor de rammer, Nespresso har sat.

Selvom jeg var positivt overrasket over kvaliteten af den kaffe Nespresso-maskinerne kan producere, kan og må det ikke sammenlignes med en rigtig espresso brygget af en dygtig barista. Det samme gør sig gældende for Lungo-udgaven.

Jeg vil altså derfor sige, at Nespresso ikke direkte henvender sig til kaffenørden. Derimod vil kaffeelskeren, der måske ikke har tiden eller lysten til at sætte sig ind i hele kaffevidenskaben, få stor glæde af en sådan maskine – for det er nemt, det går hurtigt og resultatet er det samme hver gang.

Nespresso Boutique
Søndergade 74
8000 Aarhus C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply