Dos Palillos, autentisk asiatisk på spansk manér

28 maj

Efter syv år som køkkenchef på en af verdens mest indflydelsesrige restauranter – elBulli – har Albert Raurich nu åbnet sin egen restaurant – Dos Palillos. En tapas bar i Barcelona, der serverer autentisk asiatisk mad i topklasse.

Dos Palillos, Barcelona - www.dospalillos.com

Ved ankomsten til Dos Palillos, der ligger gemt i sidegaderne til Ramblaen i Barcelona, blev min kæreste og jeg noget overraskede. Udefra ligner Dos Palillos ikke noget særligt, og vi var da også ved at gå forbi stedet. En anelse tøvende trådte vi ind i en lille helt traditionelindrettet spansk bar. Her blev vi mødt af en tjener, der efter at have fået oplyst det navn, vi havde reserveret i, bedte os om at følge med.

Et frynsegardin lavet i metal blev trukket til siden og et lokale, i bedste moderne asiatiskindrettede stil, kom til syne. På Dos Palillos er der ikke tale om traditionelle borde. I stedet omringes køkkenet af en hestesko, der minder meget om en bardisk, hvorved man side om side med andre gæster sidder og nyder sin mad.

Der 'wokkes'...

Ved ankomsten stod der i det åbne køkken et hold af kokke, der allerede var i fuld gang med at servicere de første aftengæster i restauranten. Vi blev, som de næste i rækken, placeret ved siden af et andet par, og vi frygtede faktisk, at det ikke ville blive så privat, som vi ønskede. Men da først de dygtige kokke havde tryllebundet os, bemærkede vi næsten ikke de andre gæster omkring os.

Vi blev præsenteret for to menuer og valgte selvfølgelig den største, der denne aften bestod af 18 serveringer – og lad os så komme i gang!

Macha Margarita

Homemade tsukudani of shitakes

Mini sardines with sisho

Vi lagde ud med en velkomst fra sifonflasken, en margarita jeg desværre ikke husker indholdet af, men som var dejlig skummende og forfriskende. Herefter fulgte grillede pimientos de Padrón – en lækker spansk specialitet – små grønne peberfrugter her med shitake svampe tilberedt i sojasauce. Spanien møder Asien i rigtig godt sammenspil. De små milde pebrefrugter blev efterfulgt af små sprøde helstegte sardiner krydret med masser af salt og shiso – en japansk krydderurt. Det var en udfordring at spise de små hele fisk, men de smagte virkelig lækkert til den kolde Riesling, vi valgte at drikke menuen igennem. Behageligt sammenspil mellem sprødt, fedt og salt og en tilpas syrefyldt vin til at skære igennem.

Fresh crispy chicken roll, shanghai style

Sunomono, with fresh seaweed and molluscs

Hot and raw fresh prawns

Herpå fulgte en super lækker sprød forårsrulle lavet af rispapir fyldt med crispy salater, det sprødeste kyllingeskind – næsten som flæskesvær – og drysset med sesam. Den var virkelig lækker. Efter forårsrullen fik vi serveret aftenens smukkeste og samtidig meget udfordrende salat med alt godt fra havet. Her var bløddyr og tang – en smule for ”spændende” for min kæreste og jeg, der endnu ikke helt har lært at værdsætte glæden ved det friske salte hav. Og her var der simpelthen for meget hav. De varme, men rå, rejer vi fik serveret efterfølgende faldt til gengæld mere i vores smag. Det var kun hovederne, der var tilberedt. Halerne var blevet penslet med en olie smagte lidt af te. De var søde og helt bløde i kødet.

Thai razor clams

Free range chicken “sasami”

Steamed chawanmushi with trout roe

Udfordringerne stoppede dog ikke ved havsalaten. Her var både thai-inspirerede knivmuslinger, rå kylling med wasabi og salt samt ørredrogn med en slags æggecreme. Knivmuslingerne var meget autentisk thai. De var lidt søde og samtidig stærke. Jeg foretrækker dog knivmuslinger i den mere friske og nordiske udgave. Næste ret var rå kylling, der lige havde kysset panden på én af siderne. Her blev min kæreste meget afvisende og nægtede i første omgang at spise det. Kokkene forsikrede os dog, at det var fuldstændig sikkert at spise kyllingekødet. Med disse ord dyppede jeg kyllingen i wasabi og det dertilhørende kryddersalt. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente, men blev positivt overrasket. Den rå kylling var helt mør og meget smagfuld – næsten som at spise perfekt tilberedt fisk. Utrolig lækkert faktisk. Min kæreste måtte sidenhen overgive sig – og nød også sin rå kylling.

Efter kyllingen kom en lille keramikkrukke på bordet. Her var toppen dækket af ørredrogn og bunden af chawanmushi – æggecreme. Igen kom vi til kort – retten faldt ikke lige i vores smag.

Tempura sea anemone

Steamed dumplings fresh prawn

...

Tuna belly “toro” temaki with nori

Den næste stribe serveringer bestod først af tempurastegte søanemoner. En meget speciel og blød, næsten cremet, konsistens i midten. Smagen var lidt salt og en smule hen af kød. Næste servering var dampede dumplings med rejer. Her var velsmag, virkelig lækkert. De lækre dumplings blev efterfulgt den møreste tun, som lige blev lyntilberedt med en lille gasbrænder ved servering. Her skulle vi selv rulle vores egen små maki-ruller med tun, wasabi og ris – simpelt og meget lækkert.

Japo burger

Wok, stir fried baby vegetables

Efter en stribe velsmagende små serveringer kom der endnu en række. Først den vel nok bedste miniburger, og jeg har smagt et par stykker efterhånden, jeg nogensinde har smagt. Den ser ikke ud af meget og udtrykket ’less is more’ kommer virkelig til sin ret her. Saftig bøf, blød bolle og fine strimler af shiso – mmmh. Burgeren blev fulgt af denne yndige anretning af wokstegte spæde grøntsager – meget lækkert og sprødt.

Xiao Long Bao

Ibérico pork jowl cantonese style

Velsmagen stoppede ikke her. De to næste retter var spækket med det. Først, Xiao Long Bao, der er små dampede fyldte boller, der udenfor Kina ofte også klassificeres som en type dumplings. Herefter fulgte sidste ret, inden desserterne. Svinekæbe fra Iberico-grise svøbt i en sød let karamelliseret marinade. Det meste var fedt, men det var sprængfyldt med smag. Meget lækker, men fed, afslutning inden de to desserter.

...

Strawberry kuzumochi

Første dessert fungerede som en slags ganerenser ovenpå den fede gris. En meget speciel servering. En lille rød kugle lavet af jordbærgelé. Indeni var der små stykker af frisk jordbær. Ved siden af lå en sort pasta lavet på sesam – konsistensen var tyk, klistrende og karamelagtig, og den havde en lidt sødlig og nøddeagtig smag. I en lille skål ved siden af var der en citrusdomineret granité. Meningen var at blande disse to serveringer, og få ét resultat – en frisk jordbærdessert der havde både søde og syrlige elementer – meget interessant.

Chocolate ningyo yaki

Afslutningsvis fik vi serveret denne dejlige æbleskivelignende lille kage med fyld af den lækreste flydende chokolade. På toppen var der syltet ingefær, en lækker smagskombination og perfekt afslutning på aftenen.

Selvom der var nogle retter der ikke faldt i vores smag og andre udfordrende udover det sædvanlige, så var vores besøg på Dos Palillos noget, vi aldrig glemmer. Et besøg på denne restaurant er noget man skal unde sig selv, hvis man kommer på de kanter – det er virkelig en oplevelse af karakter. Så autentisk asiatisk udenfor Asien finder man ikke mange andre steder i verden.

Dos Palillos
Carrer d’Elisabets, 9
08001 Barcelona, Spain
Tlf.: +34 93 304 05 13

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Dos Palillos, autentisk asiatisk på spansk manér”

 1. Per Guldbrandt 28. maj 2012 at 17:58 #

  Tak fordi du delte denne spiseoplevelse. Fedt at vide at der ligger sådan er perle lige ved Ramblaen. Det ser ud som yderst interessant mad og jeg vil bestemt lægge vejen forbi næste gang jeg kommer til Barcelona.
  /Per

  • Gastropassion 29. maj 2012 at 15:32 #

   Hej Per,

   Selv tak, det er det vi er her for :-)
   Kan i hvert fald anbefale det. Dos Palillos er, som sagt, et behageligt sted. Fantastisk oplevelse.

   Alt godt,

   Mikkel

Leave a Reply