Knivskarp gourmet på Miró

10 mar

Besøgt Februar 2011

Udefra ligner Miró ikke noget særligt, men så snart man træder ind af døren, glemmer man den noget slidte facade, og så er der kun hygge for resten.

Mousse af røget stenbider i agurkegelé samt røget stenbiderrogn, rygeost og sprødt kyllingeskind (Kilde: Miró)

Miró, der er Aarhus’ ældste gourmetrestaurant, serverer valsmagende mad og vin, der går op i en højere enhed. Her er der tale om sublim forkælelse. Betjeningen er venlig og personlig og den glade ejer Toni Leichtle er med til at gøre en aften på Miró noget særligt. Hans store smil og gode humør smitter simpelthen af på hele restauranten.

Denne aften bestilte vi hver fem retter med tilhørende vine. Vi var ikke helt sikre på, hvad der ventede os, men menuen lød fortrinlig.

Vi bestilte champagne. Et glas Deutz Brut Classic, en flaske vi efterfølgende har drukket flere gange med stort velbehag. Mens de fine bobler fyldte vores munde med noter af citrus og en anelse af ristede nødder, fik vi serveret en hel hær af snacks, der alle behagede ganen og vækkede appetitten.

Herpå fulgte en amuse, der denne aften var en rejecocktail med et asiatisk twist. En fin lille start, men her savner jeg desværre en smule sammenhæng til de øvrige retter, vi fik denne aften. Og lad så det være den eneste kritik, jeg har for denne aften.

Allerede fra første ret var vi blæst omkuld af begejstring. Den smukke anretning af de stærkt vanedannende stenbiderrogn var mageløs. Jeg kunne ikke have ønsket mig nogen anden start – det spillede bare. (Se billedet af den smukke forret i toppen af indlægget)

Vinter torsk, kammusling, pancetta, artiskokker og mandler (Kilde: Miró)

Lige som vi troede, det ikke kunne blive meget bedre, fik vi serveret næste ret. Et stykke perfekt tilberedt torsk akkompagneret med kammusling, der lå i midten af en stor flot tallerken. Fisken lå på en puré af artiskok og var dækket af det sprødeste stykke pancetta, og der lå helt sprøde saltede mandler ved siden. Der var et fantastisk samspil mellem den sprøde pancetta, mandlerne og den silkebløde torsk.

Ledsaget af en cremet 2009 Vasse Felix Chardonnay fra Australien, der stadig havde god syre til at skære igennem den fede artiskokcreme, samlede hele madoplevelsen sig – det var yderst tilfredsstillende.

Tredje ret bød på and, foie gras og lækker let Pinot Noir fra New Zealandsk. En tung ret af meget kraftigt smagende komponenter der fylder i munden. Den søde gulerod og den skarpe madagascarpeber gav retten kant. Ligeledes var den ledsagende 2008 Herringbone Pinot Noir, Marlborough et godt friskt modspil til retten, som skabte balance i forhold til den dominante and og foie gras.

Stegt foie gras serveret med and, gulerod, madagascarpeber og brioche (Kilde: Miró)

Nu var det tid til hovedretten. Her fik vi serveret mørbrad fra dansk landgris, oksehaler, kartoffel og sauce på morkler. Især grisen i toast var stærkt vanedannende – det var den pure velsmag. Komplimenteret af et glas 2006 Bois Pertuis Bernard Magrez fra Bordeaux. En vin domineret af mørke bær og røgnoter med god struktur.

Sprængt dansk landgrisemørbrad i sprød toast, morkelsauce, kartoffel med fyld af oksehaler, sellericreme og grønt (Kilde: Miró)

Det var nu desserttid, og her var det en dekonstruktion af en klassiker, vi alle kender – bananasplitten. En velsmagende dessert som jeg spiste med velbehag. Da jeg er mere en ‘forretsmand’, vil jeg dog benytte mig af kærestens udbrud om, at det er den bedste bananasplit, hun nogensinde har fået.

Den tilhørende vin var igen fortrinlig. Denne gang en østrigsk Welschriesling Trockenbeerenauslese fra Münzenrieder. Her var der kraftig honning og fersken i næsen og smagsmæssigt en god balance mellem sødt og syrligt.

Banan - yoghurt - chokolade - nødder (Kilde: Miró)

Aftenen var hermed slut og efter seks glas vin med påfyldning var humøret nu rigtig højt. Vi havde virkelig haft en hyggelig og behagelig aften. En varm anbefaling af Restaurant Miró herfra.

Billederne af retterne er venligt udlånt af Miró, og jeg takker Toni mange gange.

Tak for mad. Vi glæder os til at komme igen!

Læs også: Gastromands anmeldelse af Miró

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Knivskarp gourmet på Miró”

 1. Malou Klidmoster 10. marts 2012 at 15:51 #

  Der er ingen tvivl om at Miró er en af byens bedste restauranter. Har spist der et utal af gange efterhånden – og har kun en eneste gang fået en ret der ikke helt spillede. Toni får en til at føle sig hjemme og forkælet, hvilket altid er en dejlig oplevelse. Glæder mig til at se menuen i april hvor vi atter lægger turen forbi :-)

  • Gastropassion 10. marts 2012 at 16:25 #

   Du har fuldstændig ret Malou. Kan godt forstå du glæder dig, bare det var mig :)

 2. TildeMa(d) 10. marts 2012 at 20:44 #

  Uhmmnn…..det ser lækkert ud som sædvanligt! Ja Miró er et af de bedste steder i Århus!

Leave a Reply