Velsmag på Brasserie Ferdinand

6 feb

Besøgt August 2011

Klokken er 21:20. Det er mørkt udenfor og stemningen er i top indendøre på Hotel og brasserie Ferdinand ved Åen i Aarhus. Aftenens første glas hvidvin bliver skænket, det komplimenterer den velsmagende nordsølaks, som min kæreste og jeg spiser med velbehag.

Allerede fra første ret kunne vi fornemme en høj standard – her havde vi med et af Aarhus’ absolut bedste brasserier at gøre.

Vi valgte ikke at hoppe på den faste og lidt billigere menu, men valgte i stedet a la carte. Hvilket ikke var en helt nem opgave, da Ferdinands menukort var spækket med lækre retter. Til sidst bedte vi tjeneren sætte en vinmenu sammen, der passede til vores valg af retter.

Vi startede med lidt brød og smør, der hurtigt blev ledsaget af en fantastisk velsmagende og helt simpelt anrettet nordsølaks. Det hele fungerede bare – syre, salt, sprødt og blødt – en dejlig måde at begynde en middag på.

Nordsølaks med drænet tykmælk, fennikel og sprøde speltkerner

Dernæst delte vandene sig. Min kæreste valgte skaldyrssuppe med kammusling, mens jeg selv var mere til kold ærtesuppe med bacon, løg og ærteskud. Begge retter var fulde af velsmag, og der var ikke noget at sætte en finger på. Især de sprøde ærteskud gav min suppe en lækker og frisk kant.

Skaldyrssuppe med kammusling

Kold ærtesuppe med bacon, løg og ærteskud

Igen ved hovedretten havde vi valgt forskelligt, og det blev for kærestens vedkommende til sommerbuk med grøntsager fra Samsø, morkelcreme og tyttebær, hvor jeg selv prøvede deres lam Wellington med kantareller, citronpure og braiseret lammebov. Igen var vi hver især mødt af ren velsmag. I forbindelse med hovedretten, sneg der sig dog en enkelt svipser ind. Vores vin blev serveret et par grader for varm, men det var ikke noget tjeneren ikke kunne klare, og vi fik selvfølgelig et ekstra glas uden beregning.

Sommerbuk med grøntsager fra Samsø, morkelcreme og tyttebær

Lam Wellington med Kantareller, citron pure og braiseret lammebov

Desserten var vi enige om, endda så enige at det blev til en deler. Bagt Alaska bestående af hindbærsorbet, vanilje iscreme, marengs og flamberet i cognac ved bordet. Så kunne aftenen faktisk ikke afsluttes bedre – is og ild – altid dejligt dramatisk!

Bagt Alaska bestående af hindbærsorbet, vanilje iscreme, marengs og flamberet i cognac

Vores besøg på Ferdinand var en aften med spændende brasseriemad i absolut topklasse, og der var end konstant summen af ”mmmh” ved bordet. Denne type restaurant gør det rigtig nemt for én  bare at nyde hinandens selskab – der var tale om gedigen pleaser-mad.

Ferdinand udviser respekt for råvarerne og komponerer lækker mad til gæsterne, og vi forstår godt, hvorfor Ferdinand i 2009 blev kåret til Årets Brasserie af Den Danske Spiseguide.

Læs også: Gastromands anmeldelse af Brasserie Ferdinand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Velsmag på Brasserie Ferdinand”

 1. Martin Paulsen 16. februar 2012 at 17:32 #

  Lækker beskrivelse og anmeldelse. Jeg savner dog et par ting. Pris pr. kuvert og vinbeskrivelse. Måske man kunne skrive den færdige menu nederst i anmeldelsen. Bare til næste gang ;)

  M

  • Gastropassion 16. februar 2012 at 22:18 #

   Hej Martin,

   Mange tak for din kommentar og for rosen!

   Mht prisen på vores måltider, så vil vi bestemt overveje at have dette med i fremtidige indlæg.
   Hvad vinen angår, så forsøger vi så vidt muligt (når vi har/husker navnene på de vine, vi drikker) at få det med i indlægget – selvfølgelig kun hvis der er noget interessant at sige om den pågældende vin.

   Men jeg vil give dig ret i at der ikke var så meget fokus på vinen i dette indlæg, som der har været i tidligere indlæg. :)

   Håber du læser med i fremtiden!

   Mvh. Mikkel

Trackbacks and Pingbacks

 1. Deutz Champagne: Billige men lækre bobler - Gastropassion - 22. april 2013

  [...] Det var en dejlig sprød flaske, der gjorde sig rigtig godt derhjemme inden en tur på Brasserie Ferdinand. [...]

Leave a Reply