En fransk fornøjelse på Dauphine

19 jan

Besøgt September 2011

Det var en glædens aften, da vi for anden gang skulle besøge den franske Restaurant Dauphine i Frederiksgade. Første gang, vi besøgte stedet, var vi meget imponerede, og derfor besluttede vi os for at prøve det igen. Et lille års tid efter og vi var mindst lige så imponerede som sidst! Lækkert og hyggeligt var det – lad os kalde det gourmetspise i øjenhøjde.

Vi ringede impulsivt samme dag og fik et bord kl. 19:30. Et tidspunkt der passede fint, da vi forinden lige havde tid til at drikke et par glas dejlig mousserende vin fra Sydafrika. Nu er det ikke det indslaget her skal handle om, men Goddess Brut er en forholdsvis billig letdrikkelig flaske med flotte bobler og forbavsende god smag, der klart kan anbefales til sushi, eller som aperitif til dem der ikke er til det alt for tørre.

Det var en onsdag aften. Ikke tilfældigt, fordi Dauphine hver tirsdag, onsdag (og nu også torsdag) har et tilbud, der lyder på fire retter med fire vine for 500 kr. Vælger man dette tilbud, er menuen og vinene bestemt på forhånd, men det gør ikke noget, for Dauphine leverer varen og er ikke fedtede med vinen.

Inden vores første ret fik vi serveret sprøde chips, saltede mandler og popcorn. Udmærket, men det er ikke her Dauphine imponerer. Det var i øvrigt samme snacks, som første gang vi besøgte stedet. Til snacksene fik vi til gengæld serveret en lækker estragonmayonnaise, som var forrygende, og den løftede de lidt kedelige chips og popcorn en hel del.

Efter snacksne fik vi vores første ret, som lød på en lille salat af krebs, æble, blomkål og nødder pyntet med dild. Retten bar præg af rene smagsnuancer, hvor hver enkelt råvare komplimenterede retten vidunderligt. Ledsaget retten var en Grüner Veltliner, Domäne Wachau fra 2007. En dejlig frisk og grøn vin der igen bare komplimenterede den friske krebsesalat. Vil dog skynde mig at sige, at dette var den eneste vin, jeg fik navnet på denne aften. De andre vine var dog helt på højde, og de komplimenterede alle retterne meget lækkert. Alle vine var til den kraftige fyldige side.

Krebs - æble - blomkål - nød

Aftenens anden ret var paneret kulmule, hvidkål, gulerod og sennep. Det var for mit vedkommende aftenens bedste ret. Smagen var helt fantastisk og skabte associationer til en hotdog – altså en gourmethotdog med paneret fisk. Det var ren velsmag!

Kulmule - hvidkål - gulerod - sennep

Vores tredje ret – hovedretten – var oksemørbrad med rødbede, selleri, svampe og kartoffel. Her var det min kæreste, der næsten spjættede af begejstring over det møre og saftige stykke kød, der var stegt helt perfekt. En simpel og indbydende ret der ikke manglede noget som helst.

Okse - rødbede - selleri - kartoffel

Aftenens sidste ret – desserten – bød på kærnemælk, nougat, brombær og toffee. En sammenhængende og æstetisk flot ret. Ligeledes smagte det fortrinligt, selvom den søde og lidt seje flødekaramelsagtige toffee gjorde retten lidt svær at spise.

Kærnemælk - nougat - bær - toffee

Efter de fire, nu siger jeg det igen, for det var de, yderst velsmagende retter, afsluttede vi aftenen med manér – espresso, cognac og hjemmelavet Baileys. Gør jer selv den tjeneste, at bestille en hjemmelavet Bailey på Dauphine, hvis I besøger Dauphine. I vil ikke fortryde det!

En stor tak til køkkenet for dejlig mad og en lige så stor tak til den meget venlige og servicemindede tjener, der ydede over niveau og var med til at løfte hele oplevelsen.

Vi kommer snart igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “En fransk fornøjelse på Dauphine”

  1. Anders Damm 19. januar 2012 at 11:25 #

    Ser virkelig lækkert ud og til den pris ser det ud til at være et rent kup?

  2. Gastropassion 19. januar 2012 at 12:17 #

    Det er det virkelig også :) De topper glædeligt glassene op og man får meget for pengene!

Trackbacks and Pingbacks

  1. Anmeldelse | Frokost på Dauphine - 3. december 2012

    [...] har op til flere gange besøgt Dauphine i aftentimerne (Læs også vores anmeldelse af Dauphine), og hver eneste gang er vi gået glade derfra. Højt niveau i hyggelige intime omgivelser. Derfor [...]

Leave a Reply