En gedigen frokost på Nordisk Spisehus

28 nov

Besøgt Oktober 2011

Uden forventninger bookede vi impulsivt en frokost på Nordisk Spisehus. Det eneste vi vidste om stedet var at det var ejet af Malling & Schmidt – et af de bedste spisesteder i Aarhus. Besøget fandt sted i Aarhus Dining Week, hvilket betød 3 retter til 200 kroner – en særdeles rimelig pris.

Frokosten bestod af følgende tre retter:

  • Fenalår fra Mineslund med salat og spelt knækbrød
  • Kalvekotelet med smørstegte brødboller, jordskokker og løg
  • Friskbagt tærte med blomme og brombærkompot – hertil letpisket flødeskum

Vin, rapsolie, salt og brød

Inden servering af de tre retter, fik vi serveret rapsolie og flagesalt til det hjemmebagte brød.

Fenalår fra Mineslund med salat og spelt knækbrød

Så stod den på saltet og tørret fårelår serveret på sprød salat. En enkel og ikke for tung forret uden alt for mange dikkedarer. Dog var bærrene (husker desværre ikke hvilke) ovenpå retten var en smule for dominerende i forhold til fårekødet.

Kalvekotelet med smørstegte brødboller, jordskokker og løg

Hovedretten var intet mindre end vidunderlig. Jeg kan ikke sætte en finger på den – velafbalanceret (rysteribs var lige sagen) og ledsaget af en dejlig flaske Syrah; fyldig og uden for meget garvesyre.

Friskbagt tærte fyldt med blomme og brombærkompot serveret med letpisket flødeskum

Min kæreste elsker desserter, og denne var ingen undtagelse. Hendes begejstring for den lækre tærte kunne ikke skjules. Både sprød og blød mørdej med lækker kompot på friske frugt og bær – hverken for sur eller sød – serveret rustikt på et bræt.  En perfekt afslutning på en velsmagende og velvoksen frokost.

Nordisk Spisehus laver et solidt håndværk og kan bestemt anbefales til en god middag eller en weekend-frokost udover det sædvanlige.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments yet

Leave a Reply