Efteråret på Frederikshøj

1 nov

Besøgt oktober 2011

Det er fredag, kl. er 19:30 og igen står min kæreste og jeg overfor glasfacaden der huser Frederikshøj. Denne gang er vi ikke alene, men i selskab med en, der ligesom os selv, lever for at spise.

Siden sidste besøg har vi snakket meget om Frederikshøj, og forventningerne er derfor høje. Vores medspiser har aldrig gæstet Frederikshøj før, men vi har lovet hende en aften, hun ikke vil glemme.

Ved ankomsten starter vi obligatorisk ud med Champagne. Vores medspiser og jeg selv fik en meget kraftig, men rund Champagne fra Launois Pére & Fils – Special Club 2002. Lige efter min smag! Min kæreste valgte en Rosé udgave af Veuve Clicquot, som var smuk kobberfarvet, mere elegant, frisk og bæragtig i næsen.

Veuve Clicquot Rosé

Champagnen var selvfølgelig ledsaget af et bombardement af snacks, som alle smagte fantastiske. Det var desuden dejligt at se, at køkkenet på Frederikshøj, har set sig omkring efter nye måde, at servere deres snacks på.

Saltet torsk og tatar af okse i flæskesvær

Fuglerede med røget kartoffel og andehjerte

Tørret okse med eddike

Chips og pickles af Karl Johan (billede af pickles mangler)

Sprøde majs med ål og Arla Unika ost "Havgus"

Forskelligt brød med hjemmelavet smør og purløgsost

Imponerende var andehjertet, men den saltede torsk og tataren af okse i flæskesvær, var også appetizer-favoritter. Alle tre var de overraskende i konsistens og smag. En god start på en fantastisk aften. Det tørrede oksekød og chips med pickles af Karl Johan var dog knapt så imponerende men stadig velsmagende. Ålen på sprøde majs med Unika ost var også virkelig lækker – ren og delikat smag. Desuden var brødanretningen ren luksus – både hvad udvalget af brød og smørelse angår.

.

Stegt ryg af Dansk torsk med cremet jordskokkesuppe og dild som olie & sne / 2008 Monthelie, Bourgogne, Jean-Claude Boisset

Forretten denne aften af cremet jordskokkesuppe med stegt torsk, spirer, dild som olie og sne samt en gele af jordskokke, der dækkede den stegte torsk. En virkelig gennemført ret med sublimt valg af vin. Den bedste vin denne aften, og blandt de bedre vi har oplevet på restaurant. Der var tale om en ung hvid Bourgogne, fuldstændig fri for fad og med en ren mineralsk aroma og smag.

Gråsten unghane med efterårets svampe & rødbeder som mosaik & malt / 2007 La Montesa, Rioja

Hovedretten, og aftens visuelt flotteste ret, var unghanen med rødbede og malt. Ved servering blev der overhældt en kraftig sauce, som komplimenterede retten utroligt godt. Men rundt om bordet var der var dog delte meninger om rødbedegeleen, som dækkede unghanen. Personligt synes jeg, geléen udtjente sit formål til fulde, og jeg var vild med den visuelle samt smagsmæssige effekt, det havde på retten. Vinmatchet var faldet på en Rioja, en frugtig sag, der fungerede godt med den kraftige sauce, der blev hældt over retten ved servering (ses ikke på billedet).

.

Danske æbler i trilogi med Callebautchokolade & vanille / 2008 St. Croix de Mont, Bordeaux, Ch. le Pin Sacriste

En trilogi af danske æbler og Callebautchokolade – således var desserten serveret. Denne gang med to oppustede signature-sukkerkugler, man fristes til at sige Frederikshøj-klassikere, der indkapslede den blødeste og mest velsmagende æblesorbet, jeg længe har fået. Der var tydelig forskel i smagsnuancerne mellem den lysegrønne kugle og guldkuglen – begge helt fantastiske og komplimenterende i forhold til den tunge, men enormt velsmagende Callebaut-chokolade. Normalt er jeg mere til forret end dessert, men der var noget ved den ultra-komplekse anretning og smag, der gjorde, at denne dessert i mine øjne er en af de bedste og mest udtryksfulde desserter, jeg har fået til dato.

Et besøg af denne kaliber kan bestemt anbefales. Selvom vi i denne ombæring kun fik fornøjelsen af tre retter, var oplevelsen til sammenligning med de syv retter, vi fik tilbage i maj, fuldt ud på højde.

Vi gæster gerne Frederikshøj igen-igen og en meget varm anbefaling følger også herfra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Responses to “Efteråret på Frederikshøj”

 1. Anders Damm 22. november 2011 at 20:42 #

  Nu kan jeg se, at I har besøgt både M&S og Frederikshøj. Hvis I skulle vælge mellem de to, hvilken ville I så anbefale? :)

  • Gastropassion 24. november 2011 at 14:25 #

   Både Frederikshøj og Malling & Schmidt er jo steder, der holder 100 procent. Vi gæster gerne begge steder igen. Skal vi absolut vælge, vil valget dog falde på Frederikshøj. Maden er gennemført til mindste detalje og vinen på et niveau, der matcher retterne. Vores eneste kritik af Malling & Schmidt er netop vinen. Vi ville gerne se et lidt højere niveau i deres vinmenu. Derudover vil jeg sige, at der er stor forskel i atmosfæren i de to restauranter, hvor Malling & Schmidt har en noget mere uhøjtidelig stemning. Men du går bestemt ikke galt i byen uanset dit valg.

   Vh. Nina & Mikkel

 2. Anders Damm 18. januar 2012 at 08:58 #

  Tak for svar.

  Der er nu bestilt bord på M&S i slutningen af april:)

 3. Claus 9. august 2014 at 17:46 #

  Hej gastropassion.

  Lækker anmedelse. Og sikke noget mad i fik.
  Ved godt det er et stykke tid siden i var der ude. Men hvad er det det hele er anrettet på. Den sorte runde ting? Kan i huske det?

  • Gastropassion 9. august 2014 at 19:09 #

   Hej Claus,

   Tusind tak.

   Hvis det er snacken med Sprøde majs med ål og Arla Unika ost “Havgus”, så er jeg ret sikker på det er var en sort glasplade – altså glas der er er monteret med sort i bunden.

   Håber det kan hjælpe.

   Bedste hilsner

   Mikkel

   • Claus 10. august 2014 at 18:46 #

    Ja jeg var lidt hurtig på tasterne:)
    Men det var desserten jeg mente:)

    Det ligner en brownie eller bagt chokomousse. Det hele er anrettet oven på. Men er det “bare” det:)?

    Mvh.

    Claus

    • Gastropassion 26. august 2014 at 06:55 #

     Hej igen,

     Undskyld det sene svar. Har været på ferie i to uger :-)

     Men ja, det er længe siden. Jeg tror “bare” det var en brownie eller bagt chokomousse, som du selv skriver.

     Bedste hilsner
     Mikkel

Trackbacks and Pingbacks

 1. Nespresso åbner med champagne og kaviar | Gastropassion - 25. november 2012

  [...] i Den Danske Spiseguide, til at kreere en lækker morgenmad i absolut topklasse. (Læs også vores anmeldelse af Frederikshøj) Wassim Hallal, køkkenchef på [...]

Leave a Reply